in

Messi mist mogelijk zes duels voor Barcelona

FC Barcelona won zaterdag de topper in de negende speelronde van de Liga tegen Sevilla. Daardoor zijn de Catalanen de nieuwe koploper in de Liga. Een geweldige avond voor Barcelona zou je denken. Maar dat was het niet volledig. Coach Ernesto Valverde zag zijn sperspeler Lionel Messi namelijk geblesseerd naar de kant moeten. De Argentijn moet daardoor mogelijk zes duels missen.

Lionel Messi werd nog tijdens het duel met Sevilla naar het trainingscentrum gebracht, waar hij onderzocht werd. Uit de testen blijkt dat de Argentijn een breuk heeft opgelopen in zijn arm. Daarmee is de superster van Barcelona zo’n drie weken uitgeschakeld.

Voor Ernesto Valverde betekent dat hij zijn ster zo’n zes wedstrijden moet missen. En niet de minste. De Catalanen missen Messi onder meer komende week in de Champions League tegen Inter en de competitiewedstrijd tegen Real Madrid. Dan mist Messi ook nog de competitiewedstrijden tegen Rayo en Real Betis en gaat de tweede wedstrijd in de Champions League tegen Inter ook aan Messi voorbij. Tot slot moet de Argentijn eind oktober het duel met Cultural Leonesa in de Copa del Rey laten schieten. De club hoopt Messi dan op 24 november terug te hebben als Barcelona in Madrid tegen Atletico Madrid speelt.

Samenvatting | FC Barcelona – Sevilla (4-2)

Voorbeschouwing: Barça treft een Inter in vorm