Valverde: ”Een goed resultaat tegen een hele goede ploeg”

Gisteren mocht FC Barcelona eindelijk weer eens opdraven in de Champions League. Daarin deden de Catalanen uitstekende zaken. Op bezoek bij Chelsea werd het namelijk 1-1. De ploeg van Ernesto Valverde kwam vroeg in de tweede helft nog op achterstand tegen de huidige kampioen van Engeland, maar in de slotfase van het heenduel in de achtste finale trok Lionel Messi de stand gelijk. Dat betekent dat Barça met een uitstekende uitgangspositie toe kan werken naar de return in Camp Nou.

”Omdat we op Stamford Bridge speelden en niet in ons eigen stadion, ben ik erg tevreden met het resultaat”, aldus Ernesto Valverde. ”Het is altijd lastig om hier te spelen en het is ook nog eens de huidige kampioen van Engeland.” Waar FC Barcelona de gehele wedstrijd de bal mocht hebben van Chelsea, trok de thuisploeg een enorme muur op voor het eigen doel. Desondanks koos Valverde ervoor om niet nog aanvallender te spelen: ”Chelsea speelden met een defensie van vijf man. Als wij met vijf aanvallers zouden spelen, zouden we de tegenstander in het zadel helpen. Ze zouden zo heel wat kansen creëren. We probeerden door de muur te komen, maar we moesten voorzichtig zijn omdat zij dodelijk zijn in de tegenaanval.”

Ondanks het vele balbezit, was Chelsea de ploeg die de score opende. In de eerste helft was Willian twee keer al heel dichtbij een doelpunt, maar de paal was twee keer de redder van Barcelona. In de tweede helft was het echter wel raak. ”Ze scoorden omdat het een heel goed team is. Wij hebben spelers die het verschil kunnen maken, maar dat geldt ook voor Chelsea.” Gelukkig voor Valverde en zijn spelers nam de concentratie bij de achterhoede van de thuisploeg af. Door een fout in de verdediging trok Messi de stand gelijk. Valverde is maar al te blij met dat doelpunt: ”We bleven jagen op de gelijkmaker en profiteerden uiteindelijk van een fout van hun. Het uitdoelpunt is erg belangrijk voor ons. De uitslag is in ons voordeel, maar het is zeker nog niet gespeeld.”