in

Messi bezorgt Barcelona belangrijk uitdoelpunt tegen Chelsea

FC Barcelona heeft dinsdag gekregen waar het voor naar Stamford Bridge kwam.  De ploeg van trainer Ernesto speelde in de heenwedstrijd van de Champions League met 1-1 gelijk tegen Chelsea. Daarmee hebben de Catalanen het uitdoelpunt waarna zijn op zoek waren.

Barcelona, dat het in Londen zonder Coutinho en Semedo moest doen, domineerde vanaf de aftrap. Chelsea stond met negen man achter de bal en hield Barcelona buiten het strafschopgebied. De Catalanen hadden op een gegeven moment 75% balbezit, maar kwamen zeer zelden door de blauwe muur van de Engelsen. Een flitsende aanval van Messi zorgde voor het enige gevaar in de eerste helft voor Barcelona.  De Argentijn kon de bal voorzetten op Paulinho, die de bal net naast het doel  wist te plaatsen. Barcelona kwam vanuit de tegenstoot wel een aantal keer goed weg.  Middenvelder Willian wist namelijk twee keer de paal te raken in een identieke situatie.

Na de pauze waren de rollen exact hetzelfde.  Barcelona had het balbezit en Chelsea kwam er zelden aan te pas. Alleen als Hazard en Willian aan de bal kwamen werd Chelsea daadwerkelijk gevaarlijk. Dat resulteerde ook in de 1-0 voor de thuisploeg. Het was opnieuw Willian met een schot en deze keer belandde de bal in de rechterhoek.

Barcelona ging na de achterstand voorzichtig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar veel verder dan  de 16 meter kwam Barcelona niet. Een fout in de defensie van Chelsea zorgde er echter voor dat Barcelona alsnog het uitdoelpunt wist te maken. Andrés Iniesta kon onderscheppen en Messi ronde het vanaf rand strafschopgebied  beheerst af. Daarmee scoorde Messi zijn eerste treffer tegen Chelsea en bezorgde hij Barcelona de 1-1.

Op 14 maart komt Chelsea naar Camp Nou. Dan moeten de Catalanen de 1-1 zien vast te houden om zich te verzekeren van de volgende ronde van de Champions League.

Barcelona deelt PSG tik uit in UEFA Youth League

Valverde: ”Een goed resultaat tegen een hele goede ploeg”