in

Update | Ook Ajax en FC Barcelona bereiken akkoord over transfer Cillessen

Jasper Cillessen lijkt komend weekend niet in actie te gaan komen voor Ajax. De Spaanse media en VI verwachten dat de doelman tegen Willem II op de bank zit om zijn transfer naar Barcelona niet in gevaar te brengen.

Sport weet vrijdag te melden dat de doelman van Ajax inmiddels al een persoonlijk akkoord heeft met de Catalaanse grootmacht. Cillessen moet alleen nog wachten op ‘oke’ van beide clubs. Maar ook Diego Alves is bij Barcelona nog altijd in beeld om Claudio Bravo op te volgens, die naar Manchester City vertrekt.

Cillessen sprak deze week met zijn coach en de leiding van Ajax en vind het volgens de krant beter om niet te starten tegen Willem II. Cillessen lijkt momenteel de favoriet voor Barcelona. de staf van de Catalanen is namelijk niet gecharmeerd van Alves, de clubleiding daarentegen kiest liever voor Alves.

Echter moet Barcelona voorlopig wachten op het definitieve ja-woord van Manchester City om Claudio Bravo over te nemen. Mocht dat tot een akkoord komen komende week dan zal Barcelona ongeveer 12 miljoen euro willen betalen voor Cillessen. Diego Alves moet slechts 6 miljoen euro kosten.

Update 19-8-2016, 20.10 uur:

Peter Bosz heeft Jasper Cillessen buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het duel met Willem II.

Update 20-8-2016, 10.30 uur:

Jasper Cillessen lijkt dichter en dichterbij een transfer naar FC Barcelona. De Telegraaf heeft zaterdag de bevestiging gekregen dat Jasper Cillessen inmiddels een akkoord heeft met Barcelona over een contract voor vijf seizoenen.

Update 20-8-2016, 14.00 uur:

Alleen het vertrek van Claudio Bravo naar Manchester City staat Cillessen in de weg voor een transfer naar FC Barcelona. Mundo Deportivo weet zaterdag te melden dat niet alleen Cillessen een akkoord heeft met Barcelona, ook Ajax heeft inmiddels een akkoord met de Catalanen. Barcelona betaalt volgens de krant zo’n 13 miljoen euro voor Cillessen.

Luis Enrique en assistent Unzué zijn de twee die de Nederlander graag bij de club willen hebben. Ajax hoopt wel dat Manchester City op het laatste moment het definitieve ja-woord geeft voor Bravo. Ajax hoopt Cillessen woensdag namelijk nog in te kunnen zetten tijdens de Champions League.

Luis Enrique kijkt uit naar nieuw seizoen: ”We willen superieur zijn”

Barcelona geeft demonstratie en wint eerste competitiewedstrijd