Barcelona geeft demonstratie en wint eerste competitiewedstrijd

De mannen van Luis Enrique moesten het zaterdag opnemen tegen Real Betis voor de competitie. In eigen huis wist Barcelona Real Betis overtuigend te verslaan met een eindscore van 6-2.

Barcelona moest het doen zonder Iniesta, Mascherano, Mathieu, Neymar, Ter Stegen en Rafinha, maar begonnen sterk aan de wedstrijd. In de openingsfase kregen de Catalanen al veel kansen en in de 8e minuut wist Arda Turan de 1-0 op het scorebord te zetten. Vlak daarna kreeg Luis Suarez een grote kans op de 2-0, maar hij verzuimde te scoren. Een paar minuten later was het wél raak, maar in het goal van Barcelona. Ruben Castro scoorde een vrije trap en bracht de score op 1-1.

Daarna drong Barcelona aan en lieten de Catalanen topvoetbal zien, Messi scoorde de 2-1 met een hard schot laag in de hoek. Even later werd het zelfs 3-1 door een goal van Luis Suarez na goed voorbereidend werk van Sergi Roberto, die een goede wedstrijd speelde.

In de 2e helft ging Barcelona gewoon verder, de 4-1 kwam van de voeten van Luis Suarez die zijn tweede doelpunt maakte na een geweldige counter. Vlak daarna was het wéér raak, Messi scoorde zijn tweede en bracht Barcelona op een 5-1 tussenstand.

Denis Suarez werd vervangen door Munir en Digne kwam erin voor Alba. Na die wissels kreeg Barcelona een vrije trap, Luis Suarez mocht hem nemen van Messi en scoorde zijn hattrick: 6-1. Vlak voor het einde van de wedstrijd deed Real Betis nog iets terug en maakte via Ruben Castro de 6-2.

Barcelona heeft de eerste 3 punten van het nieuwe seizoen binnen en neemt het volgende week op tegen Athletic Bilbao.