in

Luis Enrique kijkt uit naar nieuw seizoen: ”We willen superieur zijn”

Voor Barcelona staat zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. De Catalanen zullen in eigen huis Real Betis ontvangen. Luis Enrique, die veel spelers mist wegens blessures, sprak met de pers over het nieuwe seizoen.

”We gaan de competitie in met hetzelfde doel als altijd: namelijk kampioen worden.” Met die zin opende Enrique de persconferentie. ”We starten de competitie tegen Real Betis, ze hebben veel nieuwe spelers en nieuwe ideeën. Ze gaan het ons moeilijk maken.”

”Messi is onze beste speler, hij heeft de vrijheid om overal op het veld te lopen waar ruimte is. Messi kan aan de buitenkanten spelen, maar ook in het midden. Als Messi veel aanwezig is in de wedstrijd, maakt dat het veel makkelijker voor ons.”

”Wat ik zo waardeer aan mijn spelers is hun motivatie tijdens de trainingen en wedstrijden. De nieuwe spelers hebben allemaal voldoende minuten gehad, we zullen zien hoe snel zij zich gaan aanpassen aan onze speelstijl. Het is moeilijk om van club te veranderen, je woont in een nieuwe stad en je hebt andere teamgenoten. Het is logisch als iemand het daar moeilijk mee heeft.”

”De kampioen van vorig jaar is de favoriet van dit jaar. Dat is logisch. Maar we starten allemaal met 0 punten.” Toen iemand van de pers vroeg of dit de laatste wedstrijd van Bravo is, zei Enrique: ”Dat weet ik niet, weet jij het!?”

”We hebben de Spaanse Supercup gewonnen, nu gaan we voor alle andere prijzen. We willen superieur zijn, we willen de bal hebben en voordeel halen uit ruimtes die de tegenstander laat liggen. We willen spectaculair zijn.”

”Ik ben blij dat het met Arda beter gaat, maar ik vond hem altijd al van wereldklasse. We hebben nu veel blessures, vooral achterin. Als dat zo doorgaat moeten we Sergi Roberto centraal achterin zetten, die kan namelijk op elke positie spelen,” lacht Enrique.

Kaptoum verrassende naam in wedstrijdselectie Barcelona

Update | Ook Ajax en FC Barcelona bereiken akkoord over transfer Cillessen