in

Kaptoum verrassende naam in wedstrijdselectie Barcelona

Wilfrid Kaptoum is de verrassende naam in de wedstrijdselectie van FC Barcelona. De Catalanen starten zaterdag een nieuw seizoen van de Primera Division in eigen huis tegen Real Betis. Voor Luis Enrique was het even puzzelen om een volledige selectie te krijgen.

De Catalanen missen door blessureleed een groot aantal spelers. Zo raakte Marc-André ter Stegen in de voorbereiding geblesseerd. Andrés Iniesta, Jeremy Mathieu en Javier Mascherano vielen allen in de Spaanse Supercup uit met blessures.

Dan mist Luis Enrique ook nog André Gomes, die tegen Real Betis een schorsing moet uitzitten. En Neymar en Rafinha ontbreken ook nog eens. Zij spelen de finale van de Olympische Spelen.

Voor Luis Enrique een reden om Douglas voor het eerst op te roepen dit seizoen. De Braziliaan kwam in de voorbereiding nog niet voor in de plannen van Luis Enrique maar moet nu uit nood een beroep op Douglas doen. Wilfid Kaptoum is de verrassing in de selectie van de Catalanen. Hij trainde tijdens de voorbereiding niet altijd met de A-selectie mee, maar krijgt nu toch de kans in de A-selectie.

Selectie: Bravo, Masip, Douglas, Piqué, Rakitic, Busquets, Denis, Arda, Suarez, Messi Samper, Munir, J. Alba, Digne, Sergi Roberto, Aleix Vidal Umtiti en Kaptoum.

VIDEO | De Primera Division is terug

Luis Enrique kijkt uit naar nieuw seizoen: ”We willen superieur zijn”