Titel ver weg voor FC Barcelona na late gelijkmaker Celta

Real Madrid is zaterdagmiddag weer een stuk dichterbij de landstitel gekomen zonder in actie te komen. In Balaidos verspeelde FC Barcelona namelijk wederom dure punten in de strijd om de titel. Iago Aspas zorgde kort voor tijd voor de 2-2 van Celta de Vigo, waardoor Barcelona opnieuw 2 punten verliest.

FC Barcelona moest het in Balaidos nog zonder de geblesseerde Frenkie de Jong en Sergi Roberto doen. Daarnaast was Sergio Busquets geblesseerd, waardoor Setién tegen Celta de Vigo koos voor Riqui Puig. En met het jonge talent kreeg FC Barcelona meer diepgang in de ploeg en speelde het een uitstekende eerste helft, waarin onder meer Messi en Fati vaker voor het doel kwamen.

De Catalanen kregen via onder andere Messi een aantal schietpogingen. Maar een vrije trap van de meester zorgde na 20 minuten voor de voorsprong voor Barcelona. De Argentijn legde de bal op het hoofd van zijn buurman Suarez en voor de Uruguayaan was het een koud kunstje om de 1-0 binnen te koppen. Messi kon even later zijn 700ste treffer maken, maar de Argentijn, die veel ruimte kreeg, schoot ruim naast het doel.

Na rust kwam de thuisploeg al snel op gelijke hoogte. In de tegenaanval was Celta levensgevaarlijk in de eerste helft. Iago Aspas en Smolov gunden elkaar echter niets. Na 5 minuten spelen in de tweede helft deden beide spelers dat wel en kon Smolov, na een fout van Rakitic en Umtiti, wel de 1-1 binnen schuiven.

Barcelona moest vervolgens verder terug en het was Celta dat het spel zelfs maakte. Het was Ter Stegen die zijn ploeg op bepaalde momenten in de ploeg hield. Toch was het FC Barcelona dat twintig minuten voor tijd weer op voorsprong kwam. Opnieuw was het Messi die zijn buurman vond en aan een halve kans had Suarez genoeg. De Uruguayaan draaide snel in het strafschopgebied en werkte de 2-2 in de verre hoek.

Na de voorsprong van FC Barcelona bracht kwamen Rafina en Nolito in de ploeg bij Celta en met die twee begon Celta nog beter te voetballen. Ter Stegen kon onder meer een schot van Nolito nog net van de lijn tikken. De thuisploeg werd brutaler en domineerde in de slotfase volledig. Kort voor tijd kreeg FC Barcelona uiteindelijk de deksel op de neus. Iago Aspas schoot een vrije trap in de korte hoek binnen, waardoor het in Balaidos 2-2 werd.

Door het puntverlies kan Real Madrid zondag tegen Espanyol verder uitlopen op de Catalanen. Komende dinsdag speelt FC Barcelona de topper tegen Atletico Madrid.