in ,

Throwback Tuesday: Real Madrid buigt wederom voor de Koning uit Rosario 👑

FC Barcelona bevindt zich de afgelopen tijd op een roze wolk die alleen maar groter lijkt te worden. De Catalanen schakelden vorige week Manchester United uit in de Champions League en kunnen zich deze week kronen tot kampioen van Spanje. Daarnaast spelen ze 25 mei ook nog eens de finale van de Copa del Rey. Maar hoe anders was de situatie vandaag precies twee jaar geleden?

Het is niet meer de vraag of Barcelona zich kroont tot kampioen van Spanje, maar wanneer. Vanavond kan het elftal van Ernesto Valverde wederom een grote stap zetten naar een nieuwe titel. Als er vanavond en zaterdag gewonnen wordt van respectievelijk Alavés en Levante, is het kampioenschap een feit. Het is slechts één van de mogelijke scenario’s. Bij een overwinning vanavond en een nederlaag van Atlético Madrid morgenavond, is Barcelona morgenavond al kampioen.

Alles of niets-wedstrijd in Bernabéu

Twee jaar geleden was het niet de vraag wanneer Barcelona zich kroont tot kampioen van Spanje, maar of het überhaupt nog uitzicht zou houden op een eventueel kampioenschap. Op 23 april van het jaar 2017 reisde Barcelona af naar Madrid voor de kraker tegen Real. De Catalanen moesten winnen om nog een rol van betekenis te spelen in de titelstrijd.

Het elftal van trainer Luis Enrique reisde zonder Neymar af naar de hoofdstad, die een speelronde eerder tegen een domme schorsing was aangelopen. Paco Alcácer was zijn vervanger. Het werd wederom een spectaculaire Clásico, die zoals zo vaak de afgelopen jaren werd gewonnen door de bezoekers uit Catalonië. De overwinning bleek uiteindelijk niet genoeg voor het kampioenschap, maar was wel een grote smet op de titel van Real Madrid. De sprint van Sergi Roberto, de pass van Jordi Alba en het afronden van Lionel Messi. Het werd een avond om niet snel meer te vergeten.

Ludovit Reis akkoord met FC Barcelona?

Nijland ontkent akkoord tussen Groningen en FC Barcelona

Jordi Alba | FC Barcelona

Titelstrijd in Spanje: de mogelijke scenario’s voor Barcelona op een rijtje