in

Titelstrijd in Spanje: de mogelijke scenario’s voor Barcelona op een rijtje

Jordi Alba | FC Barcelona

Huesca en Eibar trappen vanavond af voor speelronde 34 van de Spaanse Liga. Dat is natuurlijk niet de wedstrijd waar het deze midweekse speelronde om draait. Dat zijn Alavés-Barcelona en Atlético Madrid-Valencia. Beide wedstrijden spelen een grote rol in het mogelijke kampioenschap van Barcelona. Hoe, wat en waarom? BarçaSource zet het nog een keer op een rijtje.

Voorafgaand de midweekse speelronde is het verschil tussen FC Barcelona en Atlético Madrid negen punten in het voordeel van de Catalanen. Voor Barcelona staat er vanavond een uitwedstrijd tegen Alavés op het programma. Het elftal van Ernesto Valverde kan vanavond dus wederom een enorme stap zetten richting prolongatie van de titel.

Stand in de Liga voorafgaand speelronde 34:

Scenario 1

Sluit Barcelona de wedstrijd tegen de huidige nummer acht van Spanje winnend af vanavond, bedraagt de voorsprong op nummer twee Atlético tot in ieder geval morgenavond twaalf punten. Atlético neemt het morgenavond in eigen huis op tegen Valencia. Mocht Barcelona vanavond winnen en Atlético morgenavond verliezen, dan kroont Barcelona zich morgenavond al tot kampioen van Spanje. Met na woensdagavond nog vier speelronden te gaan kunnen de Madrilenen in punten weliswaar nog op een gelijk aantal komen, maar het onderlinge resultaat is in dat geval leidend en dat is in het voordeel van Barcelona (1-1 en 2-0).

Scenario 2

De kans dat Barcelona zich zaterdagavond tot kampioen van Spanje kroont lijkt aannemelijker. Dat gebeurt echter alleen als zowel Barcelona als Atlético de midweekse speelronde winnend afsluit. Dat zou dus betekenen dat Barcelona en Atlético winnen van respectievelijk Alavés en Valencia. In dat geval heeft Barcelona zaterdag aan een overwinning genoeg om zich tot kampioen te kronen. Dat moet dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Levante.

Throwback Tuesday: Real Madrid buigt wederom voor de Koning uit Rosario 👑

Martens gelukkig in Barcelona: ”Waarom zou ik weggaan?”