in , ,

Suárez en Vidal kennen goede start van Copa América

Zowel Luis Suárez als Arturo Vidal hebben een uitstekende openingswedstrijd van de Copa América achter de rug. Suárez won met zijn land Uruguay met 4-0 van Ecuador, terwijl Vidal met Chili Japan met 4-0 versloeg. Suárez scoorde voor Uruguay een doelpunt en zorgde voor een assist. Voor Vidal liep zijn wedstrijd wat minder af, hij moest na 78 minuten het veld verlaten met een lichte blessure.

Uruguay nam het in de nacht van zondag op maandag op tegen Ecuador, dat al snel op achterstand kwam tegen de ploeg van de Barça-speler. Oud-Ajacied Nicolas Lodeiro maakte op aangeven van Luis Suárez, tevens voormalig speler van Ajax, de 1-0 na zes minuten. Om het leed voor Ecuador nog wat te verergeren moesten ze na minder dan een half uur ook nog met tien man door, nadat Jose Quinteros rood kreeg van de arbiter. Hierna liep de score voor rust nog uit na 3-0 door doelpunten van Suárez en zijn aanvalspartner Edinson Cavani. In de tweede helft kwam de eindstand op het scorebord door een eigen doelpunt van Mina Meza.

Vidal en Chili

De wedstrijd begon voor Chili wat minder soepel. Zij kwamen pas na 41 minuten op voorsprong door een goal van Erick Pulgar. In de tweede helft ging het Chileense team helemaal los tegen Japan en scoorde het drie keer. Eduardo Vargas nam twee doelpunten voor zijn rekening, terwijl Alexis Sanchez, voormalig Barça-speler, het derde doelpunt scoorde. Zoals eerder genoemd ging Arturo Vidal door een dijbeenblessure na bijna 80 minuten van het veld. Bij tegenstander Japan maakte Takefusa Kubo de 90 minuten vol. Het was de meest besproken speler van deze week. De voormalig speler van La Masia maakte deze week een gevoelige overstap naar concurrent Real Madrid.

Eerste speelronde

Eerder in het toernooi kwamen de andere spelers van FC Barcelona die meedoen aan de Copa América al in actie. Brazilië, waar Arthur de gehele wedstrijd op de bank zat, won de eerste wedstrijd met 3-0 van Bolivia. Coutinho stond wel in de basis en werd de ster van de wedstrijd, hij scoorde namelijk twee doelpunten snel achter elkaar. Everton van Gremio scoorde de derde goal voor het Braziliaanse team. Voor het Argentinië van Lionel Messi begon het toernooi minder voorspoedig. De Argentijnen wisten geen indruk te maken en verloren met 2-0 van Colombia, waar Yerry Mina, oud-speler van Barcelona, de wedstrijd volmaakte.