Barcelona schittert tegen Girona: ”We willen snel de Liga winnen”

Lionel Messi en Luis Suarez waren zaterdagavond de grote mannen bij FC Barcelona. De ploeg van trainer Ernesto Valverde verwende het publiek in Camp Nou met een galavoorstelling.  Na een 0-1 achterstand boog FC Barcelona het duel tegen Girona om tot een 6-1 overwinning. De Catalanen zijn al 32 competitieduels op rij ongeslagen, een  clubrecord.

Luis Suárez was tegen Girona bij vijf treffers betrokken. De spits uit Uruguay maakte zelf een hattrick en leverde twee assists. Maar dat alles gebeurde pas nadat Girona al vroeg op een 0-1 voorsprong kwam.  Messi nam twee doelpunten voor zijn rekening en heeft nu tegen 36 verschillende clubs in La Liga gescoord.  De mooiste treffer van de Argentijn kwam na 35 minuten spelen, toen Messi zijn vrije trap onder de muur van de Girona-defensie plaatste. ”Het is moeilijk om aan zulke dingen te wennen”, zei zijn coach na afloop.  ”Als je alles denkt te hebben gezien, dan verrast hij je opnieuw.”

Kort voor rust was Suárez het eindstation van een flitsende aanval via Messi en Philippe Coutinho.  De Braziliaanse vleugelaanvaller scoorde in de tweede helft met een fraaie krul zijn eerste treffer in de Liga. Suárez tikte een kwartier voor tijd de 6-1 binnen.

Ernesto Valverde was na afloop tevreden met de overwinning en het vertoonde spel. ”We begonnen erg slecht, maar uiteindelijk scoorden we snel de aansluitingstreffer. Het is een belangrijke week en die zijn we goed begonnen”, aldus Valverde, die de competitie snel wil beslissen.  ”We willen de Liga snel beslissen, maar dat gaat alleen als we weinig fouten maken.  We willen dit niveau vasthouden. ”