in

‘André Gomes dichtbij overstap naar Everton’

André Gomes FC Barcelona

André Gomes lijkt op korte termijn de overstap te maken van FC Barcelona naar Everton, zo weet Mundo Deportivo dinsdag te melden. De Portugees kwam vorig seizoen al op huurbasis uit voor de club uit Liverpool, maar de middenvelder is nu dichtbij een daadwerkelijke transfer naar Everton. The Toffees maken naar verluidt een bedrag van 25 miljoen euro over aan de Catalanen.

Mundo Deportivo zegt in het artikel tevens dat André Gomes al akkoord is met Everton over zijn contract en dat de deal mogelijk zelfs woensdag al afgerond kan worden. West Ham United had tevens interesse in de Portugese middenvelder, maar Gomes wilde liever terugkeren naar Everton. West Ham schakelde dan ook snel over en kocht vorige week Pablo Fornals van Villarreal voor 27 miljoen euro.

Bij Everton zal Gomes worden herenigd met coach Marco Silva, waar hij een goede relatie mee heeft opgebouwd. Afgelopen seizoen speelde hij 27 wedstrijden onder zijn hoede in de Premier League, waarbij hij 24 keer aan de aftrap stond. Silva wilde Gomes dan ook maar al te graag terughalen naar Liverpool, alhoewel André Gomes voor weinig goals en assists wist te zorgen.

Gomes scoorde maar één keer, terwijl hij ook maar een assist wist te geven. Toch groeide de Portugees uit tot een publiekslieveling in Goodison Park door zijn vriendelijke karakter en frivole stijl van voetballen. Mogelijk komt er na deze week een vervolg aan zijn periode bij Everton.

Rafinha FC Barcelona

Pechvogel Rafinha volledig hersteld van kruisbandblessure

Suárez en Vidal kennen goede start van Copa América