in ,

Suárez belangrijk voor Uruguay; Spanje swingt niet, maar wint wel

Uruguay heeft zich in navolging van Rusland ook geplaatst voor de achtste finales van het WK in Rusland. Gisteren verzekerden de Russen zich van een plek bij de laatste zestien door een 3-1 overwinning op Egypte; vandaag verzekerden de Uruguayanen zich van die plek door een 1-0 overwinning op Saoedi-Arabië. Luis Suárez bekroonde zijn jubileumwedstrijd met een doelpunt.

De Uruguayanen konden met een goed gevoel beginnen aan het tweede groepsduel. De eerste wedstrijd werd namelijk in extremis gewonnen van Egypte. Een gevoel die bij de tegenstander van vandaag ver te zoeken was. Saoedi-Arabië kreeg in de eerste wedstrijd namelijk direct een enorme draai om de oren van gastland Rusland: 5-0. Een overwinning zou voor Suárez en zijn kompanen daarom genoeg zijn voor een plek bij de laatste zestien. De belangrijke driepunter grepen ze ook door een doelpunt van Suárez, die vandaag alweer zijn honderdste interland speelde voor Uruguay. In een verder slaapverwekkende wedstrijd, kwam Uruguay amper in de problemen. De honger naar meer doelpunten leek ook niet aanwezig te zijn bij de Uruguayanen, waardoor ze komende maandag van Rusland moeten winnen om als koploper de groepsfase af te sluiten.

Spanje

Spanje deed vandaag uitstekende zaken door met 0-1 te winnen van Iran en herstelde zich zo van het gelijkspel tegen Portugal. Spanje, met Busquets, Piqué, Alba én Iniesta in de basis, had het heel erg moeilijk met het uitstekend verdedigende Iran. Het lukte de eenmalig wereldkampioen maar niet om de muur te slechten in de eerste helft. In de tweede helft kwam daar verandering in. Na bijna tien minuten voetballen vond Spanje eindelijk een gaatje in de hechte defensie van Iran. Iniesta speelde Diego Costa aan, die wegdraaide van zijn directe tegenstander en de bal ietwat gelukkig in het doel zag belanden.

De gelukkige goal van Costa was genoeg voor een Spaanse overwinning, waardoor het elftal aan een gelijkspel tegen Marokko genoeg heeft om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Portugal won namelijk eerder vandaag met 1-0 van Marokko. Portugal heeft evenals Spanje, vier punten na twee wedstrijden. Marokko is alweer uitgeschakeld.

Argentinië

Morgenavond staat voor Lionel Messi en zijn kompanen de zeer belangrijke wedstrijd tegen Kroatië op het programma. Na een voor Argentinië dramatisch verlopen wedstrijd tegen IJsland (de wedstrijd eindigde in 1-1, Messi miste een strafschop), moet er dus gewonnen worden om uitzicht te houden op de volgende ronde. Kroatië begon in tegenstelling tot Argentinië wel goed aan het WK, door in de eerste groepswedstrijd Nigeria met 2-0 te verslaan.

Messi is het lachen in ieder geval niet verleerd.
De hulp van Rakitić

Lionel Messi is na zijn gemiste strafschop tegen IJsland natuurlijk uit op revanche. Daarvoor moet hij wel afrekenen met een Kroaat die hij goed kent: Ivan Rakitić. Beide spelers kennen elkaar door en door een vooral de bondscoach van Kroatië, Zlatko Dalic, hoopt daarvan te profiteren. Volgens ESPN heeft de bondscoach Rakitić namelijk gevraagd om informatie. Informatie die de Kroaten moet helpen om Messi af te stoppen. “Natuurlijk, Rakitić zal de komende dagen mijn assistent zijn en we zullen zeker op zoek gaan naar een manier om Messi af te stoppen. Ik vraag mijn spelers altijd naar dat soort dingen. Ik houd van communiceren en ben blij met elke tip die ik krijg’’, aldus Dalic. “Ik ga ook even om de tafel met Modric en Kovavic. Zij hebben namens Real Madrid tegen Messi gespeeld. Zidane was goed voorbereid op de confrontaties met FC Barcelona.’’

De bondscoach van Kroatie: ”Lionel Messi is de beste speler ter wereld.”

Ondanks de aanwezigheid van de middenvelders van Barça en Real Madrid, weet de bondscoach dat er geen perfecte manier bestaat om Messi af te stoppen. “Hij is naar mijn mening de beste speler ter wereld. Maar hij kan dan wel zo goed zijn; een goed team doet het werk nog veel beter.’’

De wereld is benieuwd met welke middelen Kroatië Messi en Argentinië zal gaan bestrijden. Wat wel zeker is, is dat Argentinië moet winnen om uitzicht te houden op de volgende ronde en dat Kroatië bij een overwinning vrijwel zeker is van een plek bij de laatste zestien.

 

 

 

De Jong niet bezig met transfer: ”Moet eerst fit worden”

‘Barcelona en Gremio akkoord over zomerse overstap Arthur’