BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barcelona en Gremio akkoord over zomerse overstap Arthur’

FC  Barcelona lijkt er in geslaagd om Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo, kortweg Arthur, al deze zomer naar  Camp Nou te halen. Aanvankelijk zou Arthur pas in januari 2019 de overstap van Gremio naar FC Barcelona maken, maar beide clubs zouden donderdag tot een akkoord zijn  gekomen over een zomerse transfer.

Het Braziliaanse UOL weet donderdag te melden dat FC Barcelona en Gremio  tot een akkoord zijn gekomen over de zomerse transfer van Arthur. Woensdag spraken beide clubs voor het eerst met elkaar. Tijdens de ontmoeting op donderdag   lijkt de deal te zijn afgerond.

Arthur keert maandag terug bij de Braziliaanse club en zal dan afscheid nemen van zijn ploeggenoten. Barcelona betaalt 30 miljoen euro voor Arthur plus 9 miljoen euro aan variabelen. UOL weet bovendien te melden dat Gremio voor de vroege transfer ook nog eens drie miljoen euro ontvangt.

Arthur zal de eerste versterking van het seizoen voor het middenveld worden. De Catalanen  anticiperen daarmee op het vertrek van Andrés Iniesta.  Naast de komst van Arthur hoopt de club op nog meer zomerse versterkingen voor het middenveld. Ook Ajacied Frenkie de Jong wordt genoemd.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.