in ,

Nigeria houdt droom van Messi en Argentinië levend

De verwachtingen rondom het Argentijnse elftal waren voorafgaand het wereldkampioenschap hoog gespannen, vooral bij de Argentijnse bevolking. Na drie verloren finales op een rij, moet het dit jaar gebeuren voor de Argentijnen. De kans dat Lionel Messi over een paar weken de wereldbeker omhoog houdt, is echter heel klein geworden. Na een teleurstellend begin tegen IJsland (de wedstrijd eindigde in 1-1), werd er gisteren met maar liefst 0-3 verloren van Kroatië. Volledig kansloos waren de Argentijnen. Ondanks een beschamend puntje na twee wedstrijden, lonkt toch de volgende ronde.

Dat er nog een kleine kans bestaat op WK-glorie, hebben Messi en zijn kompanen te danken aan het Nigeriaanse elftal. De Nigerianen wonnen vandaag met 2-0 van IJsland, wat betekent dat Argentinië alles in eigen hand heeft. De opdracht is duidelijk: winnen van Nigeria en meer doelpunten maken dan IJsland. IJsland neemt het in de laatste wedstrijd op tegen Kroatië, dat al zeker is van de volgende ronde. Het doelsaldo wordt pas een dingetje als zowel de Argentijnen als de IJslanders hun wedstrijd winnen. Dat zou betekenen dat beide landen op vier punten eindigen. IJsland heeft op dit moment een beter doelsaldo dan de Argentijnen: -2 tegenover -3.

Ongelukkige Messi

Gisteren werd het nog maar eens duidelijk hoe afhankelijk Argentinië is van de vorm van Messi. Het is voor Argentinië te hopen dat Messi tegen Nigeria het niveau haalt dat de voetbalwereld van hem gewend is. Dat Messi niet in beste doen is, is een understatement. Na de wedstrijd tegen IJsland, waarin de sterspeler een strafschop miste, volgde een uiterst teleurstellend optreden tegen Kroatië. Het lukte Leo niet om zijn elftal bij de hand te nemen. Opvallend was het moment tijdens het Argentijnse volkslied. Messi keek geen seconde in de camera, hield zijn hoofd omlaag en zat letterlijk met de handen in het haar.

Brazilië

Terwijl het een flinke chaos is in het Argentijnse kamp, lijkt Brazilië langzaam maar zeker in kampioensvorm te komen. De eeuwige rivalen van de Argentijnen, wonnen vandaag met 2-0 van Costa Rica en zetten zo een grote stap richting de achtste finales. De Brazilianen kregen kans op kans, maar sloegen pas in de absolute slotfase toe. Wie anders dan Philippe Coutinho, die in de eerste wedstrijd ook al scoorde, maakte de bevrijdende 1-0. Een paar minuten later besliste Neymar het duel, waardoor Brazilië op vier punten komt in groep E. Een overwinning tegen Servië in de laatste groepswedstrijd, volstaat voor de koppositie en een plek bij de laatste zestien.

Philippe Coutinho. Twee doelpunten in twee wedstrijden. De ster van Brazilië.

Naast Coutinho, stond ook Paulinho aan de aftrap. De middenvelders van FC Barcelona maakten een goede indruk. Waar Coutinho de negentig minuten wel volmaakte, werd Paulinho na ruim zeventig minuten vervangen door Roberto Firmino.

Frankrijk

Gisteren stelden de Fransen hun plek bij de laatste zestien al veilig. Na een teleurstellende, maar toch gewonnen wedstrijd tegen Australië (2-1), werd de tweede wedstrijd tegen Peru ook gewonnen: 1-0. Zowel Samuel Umtiti als Ousmane Dembélé kwamen in actie namens Les Bleus. Umtiti begon in de basis, Dembélé moest het doen met een korte invalbeurt. Frankrijk strijdt komende dinsdag om de koppositie in groep C. In een onderlinge confrontatie, plaatst de winnaar van de wedstrijd Frankrijk-Denemarken zich als koploper voor de achtste finales.

‘Barcelona en Gremio akkoord over zomerse overstap Arthur’

Valdes gaat aan de slag bij satellietclub Real Madrid