in ,

Speelster Nederlands elftal wekt interesse van Barça

De transfermarkt is nog zo’n twee maanden open, wat betekent dat de clubs nog een lange tijd te gaan hebben om nieuwe spelers binnen te halen. FC Barcelona is één van de clubs die elke transferperiode in de schijnwerpers staat. Elke dag worden er wel weer nieuwe spelers in verband gebracht met een transfer naar Catalonië of een vertrek uit Camp Nou. Vandaag verscheen er een gerucht in de media en deze keer betreft het niet het mannenelftal van de Catalanen, maar over de vrouwen.

Het vrouwenelftal van Barça is deze transferperiode al aardig op dreef en contracteerde de afgelopen weken onder andere de Franse Elise Bussaglia en de uit Macedonië afkomstige Natasa Andonova. Zij komen over van respectievelijk VFL Wolfsburg en PSG. Barça is echter niet van plan om het hierbij te laten. Zo worden de aankomende weken nog meer ingaande transfers verwacht. Nederlander Lieke Martens zou wel eens de volgende speelster kunnen zijn die de overstap maakt naar Spanje. In gesprek met Vrouwen Voetbalnieuws bevestigt de speelster dat de Catalanen geïnteresseerd zijn in haar diensten. “Ik heb het inderdaad gelezen in de media. Ik zal eerlijk zijn, Barça heeft namelijk echt interesse getoond. We zullen zien wat er gebeurt. Barça is een grote club en het is alleen maar mooi dat ze zich ook meer op het vrouwenvoetbal focussen’’, aldus Martens.

De aanvalster speelt op dit moment voor het Zweedse FC Rosengard en bereidt zich ondertussen met het Nederlandse vrouwenteam voor op het EK in eigen land. De vrouwen trappen op 16 juli het toernooi af in een poule met Noorwegen, Denemarken en België. Waar de toekomst van Martens ligt is dus nog onbekend. Wellicht dat ze zich tijdens het EK volledig in de kijker van Barça speelt. Zullen we het dan toch nog meemaken? Een Nederlander die voetbalt voor FC Barcelona?

‘Barcelona bereikt akkoord met gewenste transfertarget’

Messi verlengt tot 2021 bij FC Barcelona