in

‘Sevilla neemt zijn verlies: Verdediger op weg naar Barcelona’

FC Barcleona heeft voor zichzelf inmiddels een zeer helder  beeld voor komende zomer wat betreft transfers. Uiteraard  wordt de naam van Antoine Griezmann al maanden genoemd in Barcelona, evenals die van Christian Eriksen. Maar defensief  lijken de Catalanen te gaan shoppen bij Sevilla.

Een van de opties deze zomer is Clément Lenglet, de 22-jarige centrale verdediger van Sevilla. Volgens het Spaanse Cope gaat FC Barcelona zich in de komende dagen versterken met de Fransman. De Catalanen zijn bereidt om de  afkoopsom van 35 miljoen euro lichten.

Lenglet kent een uitstekend seizoen bij de nummer zeven van de Liga. De verdediger valt Barcelona vooral op door zijn goede ingrepen en zijn  opbouwende kwaliteiten.  Sevilla betaalde in januari 2017 zo’n vijf miljoen euro aan Nancy voor Lenglet.

De Spaanse sportkrant Mundo Deportivo weet dinsdag eveneens te melden dat Barcelona op korte termijn toe zal slaan op de transfermarkt. De krant weet bovendien dat Sevilla inmiddels zich heeft neergelegd bij het vertrek van de Franse verdediger.

Messi: ”Barcelona is mijn enige club in Europa”

Xavi: ”Spelers die nu naar Barcelona gaan weten niet waar ze zijn”