in

Xavi: ”Spelers die nu naar Barcelona gaan weten niet waar ze zijn”

Na Carles Puyol is Xavi Hernández de tweede clubicoon die deze week kritisch is op de clubleiding van FC Barcelona.  De twee zagen Real Madrid afgelopen week voor de vierde keer in vijf jaar de Champions League omhoog tillen en dat  doet de iconen pijn. Puyol en Xavi vinden dat de club  nu kritisch moet analyseren.

Xavi maakt zich bij Barcelona vooral zorgen over het transferbeleid.  De Catalanen gaven in de laatste drie jaar ruim 500 miljoen euro uit, terwijl de kwaliteit vooral in de breedte er niet op vooruit is gegaan. In het radioprogramma El Penalti de Radio Estel weet Xavi waar het probleem van de Catalanen zit. ”Madrid heeft nu het winnende DNA en Barcelona is in slaap gevallen. Het slaapt al jaren op de transfermarkt. Spelers die nu naar Barcelona komen hebben geen idee waar ze terecht komen. Dat eist nu zijn tol.”

Xavi wil niet de schuld volledig bij de club leggen. De voormalig aanvoerder van de club is zich ook bewust dat Real Madrid in de afgelopen jaren behoorlijk veel geluk heeft gehad in de Champions League. ”Real Madrid had alle geluk aan hun kant: geblesseerde spelers zoals Neymar, Robben, Boateng, de scheidsrechters, de belangrijkste speler van Liverpool die geblesseerd is geraakt, de keepers van Bayern en Liverpool die het verknoeien. Barcelona wint wel titels, maar de andere de  Champions League.

Puyol was zaterdagavond  na de overwinning van Real Madrid op Liverpool via Twitter al kritisch. ”Gefeliciteerd Real Madrid. Vier keer de Champions League gewonnen, net als één van de beste Barcelona-ploegen in de geschiedenis. Wij moeten nadenken over onze prioriteiten.”

What do you think?

Legend

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Comments

Geef een reactie

Loading…

0

Comments

0 comments

‘Sevilla neemt zijn verlies: Verdediger op weg naar Barcelona’

‘Overmars ligt transfer De Jong naar Barcelona in de weg’