in ,

Setién wil titel niet cadeau: ‘Voel me dan geen kampioen’

Quique Setién

Door het Coronavirus ligt de Spaanse competitie nog altijd stil. Het is nog maar de vraag of er weer gevoetbald gaat worden dit seizoen. Mocht dat niet het geval zijn, dan is er de mogelijkheid dat koploper Barcelona de titel pakt.

Trainer Quique Setién laat in gesprek met de Catalaanse televisiezender TV3 weten dat hij geen voorstander is van dat scenario. ‘De vraag is of het eerlijk is om in deze fase van het seizoen een titel weg te geven als dat nodig is. Ik wil graag kampioen worden met Barcelona door te spelen, dat lijkt me duidelijk.’

Een reglementair kampioenschap voelt niet goed voor Setién. ‘Ik zal me in ieder geval geen kampioen voelen als wij de titel cadeau krijgen, ook al hebben we nu twee punten meer dan Real Madrid. Als we het seizoen moeten beëindigen, dan is dat zo. Maar het zou geweldig zijn als we weer kunnen spelen.’

Maar Setién laat aan RAC 1 weten dat het hervatten van de competitie erg lastig wordt. ‘Ik heb de plannen gelezen en ik betwijfel zeer of die kunnen worden uitgevoerd. Ik denk dat ze onwerkbaar zijn en logistiek heel moeilijk uit te voeren.’

Iniesta geeft De Jong tijd: ‘Het is pas zijn eerste seizoen’

Vandaag dertien jaar geleden: Messi soleert door de Getafe-defensie