in

Selectie Barcelona kiest nieuwe aanvoerders: Messi vervangt Iniesta

aanvoerders Barcelona

De selectie van FC Barcelona heeft voor het seizoen 2018/19 vier nieuwe aanvoerder gekozen. Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué en Sergi Roberto zullen vanaf komend seizoen de leiding hebben binnen de selectie. Een van hen zal komend seizoen de aanvoerdersband dragen tijdens de wedstrijden.

Met het wegvallen van Andrés Iniesta schuiven Lionel Messi en Sergio Busquets een plek op in de rangorde. Messi zal komend seizoen dus de vaste aanvoerder van de Catalanen worden. Hij heeft de plek ingenomen van de naar Vissel Kobe vertrokken Iniesta. De voormalig speler van Barcelona was sinds 2015 de aanvoerder van de club. Sergio Busquets was afgelopen seizoen nog de derde aanvoerder van Barcelona.

Gerard Pique zal vanaf komend seizoen de derde aanvoerder van het elftal worden. De verdediger speelt alweer tien seizoenen bij de Catalaanse club en mag zich komend seizoen dus één van de leiders noemen. En ook Sergi Roberto werd door zijn ploeggenoten verkozen tot aanvoerder. Roberto neemt de plek in van de in januari vertrokken Javier Mascherano.

In het seizoen 2014/15 wist FC Barcelona voor het laats vier aanvoerders uit de jeugdopleiding te kiezen. Toen waren dat Xavi, A. Iniesta, Leo Messi en Sergio Busquets. Komend seizoen is het kwartet wederom afkomstig van La Masia.

Everton plukt Mina en Gomes op valreep weg bij FC Barcelona

‘Portugees’ Coutinho inzetbaar tijdens Supercopa