in

‘Portugees’ Coutinho inzetbaar tijdens Supercopa

FC Barcelona heeft voor de Spaanse Supercup één zorg minder. De Catalanen hebben met Coutinho, Arthur, Malcom, Marlon en Vidal vijf spelers van buiten de EU. Maar Coutinho heeft de club deze week uit de problemen geholpen.

Voor de Europese competities geldt al enige tijd dat je maar drie spelers van buiten de EU in je selectie mag hebben. FC Barcelona trok deze zomer Arthur Melo, Arturo Vidal en Malcom aan. De Catalanen beschikten zelf ook al over de niet Europese spelers Coutinho en Marlon. Daarmee zou de club vijf spelers op papier hebben en daarvan zouden er dus twee niet in actie mogen komen.

De club wil deze zomer Marlon ergens anders stallen. Marlon komt namelijk dit seizoen niet voor in de plannen van Valverde. Daarmee zou één van de problemen opgelost zijn, maar met vier spelers moest er van de nieuwe aanwinsten alsnog één afvallen. Maar dat hoeft niet meer.

Coutinho zou volgens de bronnen van de krant een Portugees paspoort hebben bemachtigd. De Braziliaan is namelijk enkele jaren getrouwd met een Portugese en daardoor kan Coutinho nu een Portugees paspoort ontvangen. Daarmee blijven alleen Arthur, Vidal en Malcom over als spelers buiten de EU. Dat aantal is toegestaan, waardoor alle nieuwkomers zondag tijdens de Supercup tegen Sevilla gewoon in actie kunnen komen.

aanvoerders Barcelona

Selectie Barcelona kiest nieuwe aanvoerders: Messi vervangt Iniesta

Dembélé eert Nouri komend seizoen met speciale schoen