BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Everton plukt Mina en Gomes op valreep weg bij FC Barcelona

Everton heeft op de laatste dag van de Engelse transfermarkt huisgehouden. De Engelse transfermarkt sloot dit jaar op 9 augustus om 18.00 uur en vlak voor die tijd wist Everton nog twee keer toe te slaan. De Engelse club weet Yerry Mina en André Gomes bij FC Barcelona weg te plukken.

Yerry Mina werd afgelopen januari door FC Barcelona voor 11,8 miljoen euro naar Camp Nou gehaald. Vijf wedstrijden, een uitstekend WK en acht maanden verder betaalt Everton 30,25 miljoen euro voor de Colombiaan. Door variabelen kan het bedrag met nog eens 1,5 miljoen euro oplopen. Bovendien heeft FC Barcelona een optie om Mina terug te kopen van Everton.

Gomes

Naast Mina vertrekt ook André Gomes naar Everton. De middenvelder zou dit seizoen niet in de plannen van Ernesto Valverde voorkomen en mocht dus op zoek naar een andere club. Technisch directeur, Marcel Brands, wint met Everton de strijd tegen West Ham United, dat hem ook wilde huren. Gomes vertrekt voor een seizoen naar de Engelse club en betaalt Barcelona 2,25 miljoen euro voor de deal. De Engelse club betaalt bovendien het salaris van de Portugees.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.