in ,

Samenvatting | Sevilla bezorgt FC Barcelona loodzware opgave

Frenkie de Jong in actie tegen Sevilla
Ook Frenkie de Jong kon niet voorkomen dat FC Barcelona onderuit ging tegen Sevilla.

FC Barcelona is er woensdagavond niet in geslaagd zich een goede uitgangspositie te verschaffen in de halve finales van de Copa del Rey. Op bezoek bij Sevilla ging de ploeg van Ronald Koeman immers met 2-0 onderuit. De Catalanen wachten staan dan ook voor een loodzware opgave in de return. Die heeft plaats op 3 maart. Bekijk hier nog eens waar het gisteravond fout ging.

Hoewel FC Barcelona het traditioneel altijd lastig heeft in en tegen Sevilla, reisde de ploeg met veel vertrouwen af naar het zuiden. De afgelopen weken ging het Barcelona, in ieder geval wat betreft de resultaten, aardig voor de wind. Zo boekten de Catalanen vorige week een spectaculaire 3-5 overwinning op Granada in de kwartfinales van de Copa del Rey en vocht het zich van het weekend knap terug tegen Real Betis. Woensdagavond moest een eerste stap gezet worden op weg naar de bekerfinale. De Copa del Rey lijkt immers de enige prijs die dit seizoen te winnen valt. In de competitie gaat Atlético Madrid met ruime afstand aan de leiding, terwijl in de achtste finales van de Champions League een loodzwaar tweeluik met Paris Saint-Germain op het programma staat.

Verloren wedstrijd

In aanloop naar de heenwedstrijd tegen Sevilla kreeg FC Barcelona echter te maken met enkele personele problemen. Op bezoek bij Real Betis viel Ronald Araújo al uit met een blessure. Begin deze week kwamen daar Miralem Pjanic, Sergiño Dest en Martin Braithwaite bij. Met een flink gewijzigde achterhoede begon FC Barcelona aan het duel met Sevilla. De eerste beste kans van de wedstrijd was voor Lionel Messi. De Argentijn, in de afgelopen weken weer ouderwets op dreef, stuitte echter op de doelman van Sevilla. FC Barcelona kon de goede start geen vervolg geven en kwam na een klein halfuur op achterstand. De Catalanen probeerden het vervolgens nog wel, maar speelden eigenlijk na de 1-0 een verloren wedstrijd.

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Lionel Messi

FC Barcelona onderuit in heenwedstrijd halve finale beker

Xavi Simons debuteert in de hoofdmacht van PSG

Mooie avond voor voormalig Barça-jeugdspeler Simons