FC Barcelona onderuit in heenwedstrijd halve finale beker

Lionel Messi

FC Barcelona is voor de eerste keer in 2021 verslagen. De ploeg van Ronald Koeman verloor dit jaar nog niet, maar in de heenwedstrijd van de halve finale van de Copa del Rey verloor het met 2-0 van een sterk Sevilla.

FC Barcelona kende een zeer matige eerste helft in Sevilla, waar de thuisploeg de dienst uitmaakte. De Catalanen werden in de eerste helft slechts twee keer echt gevaarlijk en dat was via schoten van Lionel Messi. Doelman Bono zat er beide keren echter goed bij.

De thuisploeg kende ook slechts een handje vol gevaarlijke momenten in de eerste helft. Verdediger Koundé zette zijn ploeg na een klein half uur spelen op een 1-0 voorsprong, nadat hij enkele minuten ervoor ook al gevaarlijk werd met een schot. De Fransman verraste zijn landgenoot Umtiti met een kapbeweging en kon vervolgens eenvoudig in de verre hoek Sevilla op voorsprong zetten.

In de tweede helft voerde FC Barcelona het tempo op en drukte het Sevilla verder naar het eigen strafschopgebied. Barcelona werd daarmee dreigender, maar de thuisploeg hield Barcelona goed uit het strafschopgebied. Een enkele keer kwam de ploeg van Ronald Koeman voor het doel en was het eindelijk weer Lionel Messi die de trekker over kon halen. Echter raakte doelman Bono niet onder de indruk van de schoten van de Catalanen.

In de slotfase ging Sevilla via de counter op zoek naar nog een doelpunt. En die kwam er. Samuel Umtiti stapte te laat voor buitenspel en Ivan Rakitic kon vijf minuten voor het eindsignaal eenvoudig de 2-0 binnen schieten.

Op 3 maart is de return van de halve finale van de Copa del Rey in Camp Nou. Dan hoopt Ronald Koeman weer te beschikken over een fittere selectie en moet het een 2-0 achterstand zien om te buigen.