Ruime overwinning voor Barcelona in lastige uitwedstrijd tegen Sevilla

FC Barcelona heeft zaterdagavond een lastige klip weten te omzeilen in La Liga. De ploeg van Xavi was in Andalusië met 0-3 te sterk voor Sevilla FC. De meest opvallende speler was Jules Kounde, de verdediger die voor twee assists zorgde.

Barcelona begon zonder Nederlanders aan het lastige uitduel. Zowel Frenkie de Jong als Memphis Depay moest op de bank beginnen. Zij zagen dat hun teamgenoten een moeizame openingsfase kenden. Vooral achterin liep het niet en dat zorgde ervoor dat Sevilla regelmatig gevaarlijk werd. Na een paar minuten spelen dook Ivan Rakitic op voor de neus van doelman Marc-Andre ter Stegen en de Duitser kwam als winnaar uit de strijd. Niet lang daarna kon ook Youssef En-Nesyri alleen richting het doel van Barcelona. Ook deze keer ging de bal niet het doel in, want de Duitse keeper had een knappe redding in huis op het schot van de spits. De thuisploeg kreeg de kansen, maar Barcelona kwam uiteindelijk op voorsprong. Een stiftje van Robert Lewandowski kon nog net voor de lijn worden gekeerd, maar in de rebound kopte Raphinha de bal binnen. Nog voor de rust wisten de Catalanen de voorsprong te verdubbelen. Een prachtige lange pass van Jules Kounde werd knap gecontroleerd door Lewandowski, die na een korte draai de bal overtuigend binnen schoot.

Kort na rust gooide Barcelona de wedstrijd definitief in het slot. Na een cornervariant bracht Kounde de bal weer voor het doel, waar Eric Garcia klaarstond om voor de 0-3 te zorgen. Vervolgens kabbelde de tweede helft een beetje voort. Het geloof in een goed resultaat was weg bij Sevilla en Barcelona kon de wedstrijd rustig controleren. De Catalanen trokken de 0-3 professioneel over de streep.