Rival Watch: Real Madrid begint competitie met knappe overwinning

FC Barcelona opende vrijdagavond met een nederlaag het nieuwe seizoen in Spanje. Athletic Bilbao ging er in de absolute slotfase met de overwinning vandoor. De Catalanen mogen direct in de achtervolging. Eeuwige rivaal en naaste concurrent Real Madrid wist zijn eerste wedstrijd namelijk wel te winnen. De uitwedstrijd tegen Celta de Vigo werd met 1-3 gewonnen.

Real Madrid toonde zich de afgelopen maanden uiterst slagvaardig op de transfermarkt. De belangrijkste aanwinst, Eden Hazard, kwam vandaag echter niet in actie. De nieuwe ster van Madrid, die voor €120 miljoen werd overgenomen van Chelsea, kampt met een blessure. De Belg werd vervangen door Gareth Bale. Bij Celta de Vigo stond Denis Suárez aan de aftrap. De oud-speler van Barcelona zag zijn ploeg na twaalf minuten al op achterstand komen. Karim Benzema maakte op aangeven van Bale zijn eerste van het seizoen.

Na tien minuten spelen in de tweede helft moest Real Madrid door met tien man. Luka Modric moest na ingrijpen van de VAR met rood het veld verlaten. Niet lang na de rode kaart gooide Real Madrid de wedstrijd echter op slot. Toni Kroos schoot geweldig raak: 0-2. Lucas Vazquez maakte er tien minuten voor tijd 0-3 van, alvorens Iker Losado de eindstand op 1-3 bepaalde. Zo begint de nummer drie van het afgelopen seizoen, in tegenstelling tot FC Barcelona, wel ‘gewoon’ met een overwinning.

De Jong teleurgesteld na debuut: ”We maakten verkeerde keuzes”

Valdes baart opzien op de Otten Cup: ‘Wat een mafkees’