in

Rijkaard voor even terug in Camp Nou: ”Heb hier prachtige herinneringen”

Voormalig FC Barcelona-coach Frank Rijkaard was dit weekend voor even terug in Barcelona. Zondag bezocht hij het team tijdens hun trainingssessie, een dag nadat hij Barcelona met  2-2 gelijk zag spelen tegen Celta in Camp Nou.

Rijkaard leidde FC Barcelona gedurende vijf seizoenen (2003-2008) en won onder meer de UEFA Champions League,  de  Spaanse Super Cup en twee landstitels . Rijkaard coachte van het huidige elftal spelers als Andrés Iniesta en Leo Messi, naast een reeks voormalige sterren als Ronaldinho, Samuel Eto’o, Carles Puyol, Xavi, Luis Enrique en Víctor Valdés.

“Ik ben heel blij dat ik ik de wedstrijd [Celta] heb gezien”, zei Rijkaard in gesprek met BarcaTv. “Mijn zoon droomde ervan om Barça te zien spelen.”

“Messi is God”, ging Rijkaard verder. “Hij verdient alle lof die hij krijgt, en hetzelfde geldt voor Iniesta. Ik heb ze gefeliciteerd met alles wat ze bereikt hebben. Ik ben er enorm trots op en ik volg ze altijd van een afstandje. Ik heb prachtige herinneringen aan Barça. Het was fantastisch.”

Naast Umtiti valt ook Iniesta met blessure uit tegen Celta

Barcelona B zakt verder weg na nederlaag bij Reus