BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Rakitic treft Messi op WK: ”We moeten genieten van hem”

Aanstaande donderdag begint het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland. FC Barcelona-middenvelder Ivan Rakitic moet op dit toernooi een belangrijke rol gaan spelen op het middenveld van Kroatië. In de groepsfase treft hij een bekende: Lionel Messi.

Op donderdag 21 juni staan ze tegenover elkaar tijdens Argentinië-Kroatië. “Ik zeg niet dat het leuk is. Maar het is het WK en je wil je met de beste spelers meten”, vertelt Rakitic in gesprek met Marca. “Dat is een speciale motivatie die je moet koesteren. Alle ogen zijn gericht op Leo, en wat er ook gezegd wordt, ze zijn favoriet. Maar wij willen laten zien dat Kroatië een goed team is en zal strijden. Wij moeten niet onderschat worden.”

De grote vraag is hoe de Kroaten Messi gaan afstoppen. Volgens Rakitic wordt dat lastig. “Niemand heeft een formule gevonden om Messi af te stoppen. Dat kan Dalic(bondscoach Kroatië) niet, dat kan ik niet, dat kan niemand. We moeten genieten van hem. Dat we de kans krijgen tegen de beste te spelen is briljant. Het wordt lastig, maar dat worden de wedstrijden tegen Nigeria en IJsland ook. Maar we beseffen dat het speciaal is om tegen Leo te spelen.”

Messi heeft al zoveel gewonnen in zijn carrière. Maar een prijs met Argentinië zat er nog niet in. De druk neemt daarom enorm toe op de aanvaller. Rakitic gunt hem die prijs. “Natuurlijk verdient hij het. Voetbal is niet als tennis: je kan Messi niet de druk opleggen dat hij in zijn eentje het WK moet winnen. Er zijn 32 landen met dezelfde droom. Als hij wint, zullen we allemaal blij zijn voor hem. Maar zijn verhaal verandert niet. Als je de beste bent, staat dat los van of je ééń of vijftigduizend titels wint. Eén WK verandert niet wat Leo Messi voor voetbal betekent.”

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like