in

LoveLove

Quique Setién: ”Ik heb geen CV, ik heb geen titels, maar ik heb goed voetbal”

Voor Quique Setién kwam het als een verrassing dat FC Barcelona juist voor hem heeft gekozen als de nieuwe manager van FC Barelona. De coach die niet in dienst was van één van de grote topclubs heeft echter wel een visie en daarmee hoopt hij de fans in Barcelona voor zich te winnen.

Setién werd dinsdag tijdens zijn presentatie gevraagd hij de formatie aan gaat passen nu hij de leiding heeft over het team. ”Wat betreft de formatie is voor mij vooral de filosofie van belang. De formaties waarin er voorheen gespeeld werd (4-4-2, 4-3-3) kunnen in de toekomst in details gaan veranderen. Maar dat laat ik in het midden, want we hebben nog veel dingen om over te praten”, zei Setién tijdens de persconferentie.

Setién kan wel garanderen dat zijn ploeg ‘goed voetbal’ zal gaan spelen. ”Bij de clubs waarbij ik heb gezeten heb ik in principe alleen gegarandeerd dat het team goed voetbal zal gaan spelen. Zowel bij Las Palmas als bij Lugo en later Real Betis heeft mijn ploeg goed voetbal gespeeld. Die teams hadden allemaal een identiteit. Ook FC Barcelona speelde goed voetbal, we moeten alleen de details gaan verbeteren.”

Coach zonder titels

Voor Setién was het geen moeilijke keuze om de stap naar Barcelona te maken. De coach, die geïnspireerd is door Johan Cruijff, had geen vijf minuten nodig om zijn keuze te maken. ”Ik had nog geen vijf minuten nodig om de keuze te maken”, zei Setién ”Gisteren toen ik op de hoogte gehouden werd dacht ik dat het misschien mogelijk kunnen zijn, maar dat FC Barcelona dan ook echt voor jou kiest had ik niet verwacht. Ik heb geen bijzonder CV, ik heb geen titels, het enige wat ik heb is een filosofie. Het enige waar ik voor gezorgd heb is dat Betis, Las Palmas en Lugo goed voetbal hebben gespeeld.”

Voorzitter Barcelona Bartomeu

Barcelona erkent fouten bij zoektocht naar nieuwe coach

Valverde neemt met brief afscheid van FC Barcelona