in

Valverde neemt met brief afscheid van FC Barcelona

Ernesto Valverde nam dinsdagochtend afscheid van FC Barcelona en zijn selectie. Via een brief bedankt hij onder meer de fans, de club en zijn team. Verschillende spelers bedankten de coach dinsdag via social media voor de bijzondere jaren.

Mijn tijd als coach van FC Barcelona is ten einde. Het is vanaf het begin tweeëneenhalf jaar geweest. In die tijd heb ik genoten van enkele vreugdevolle momenten om overwinningen en trofeeën te vieren, maar ook anderen die zwaar en moeilijk zijn geweest. Maar bovenal wil ik mijn ervaring met de fans benadrukken en de genegenheid die ik tijdens mijn tijd als coach toonde.

Ik wil de voorzitter Josep Maria Bartomeu en de raad van bestuur bedanken voor de mogelijkheid om het eerste team en hun vertrouwen gedurende al die tijd te coachen. Ik wil ook alle mensen met wie ik bij de club heb gewerkt bedanken voor hun steun en hoe ze me hebben behandeld gedurende de twee en een half seizoenen, vooral degenen die in en rondom het eerste team werken en met wie ik zoveel heb gedeeld in de Ciutat Esportiva en tijdens uitjes. Natuurlijk wil ik de spelers bedanken voor al hun inspanningen waarmee we samen vier trofeeën kunnen hebben claimen. Vanaf vandaag wens ik ze alle geluk in de wereld en de nieuwe coach Quique Setién ook.

Het beste voor iedereen.

Visca Barça en Visca Catalonië.

Ernesto Valverde

Quique Setién: ”Ik heb geen CV, ik heb geen titels, maar ik heb goed voetbal”

Eerste training Quique Setién bij FC Barcelona

Video | Eerste training van Quique Setién bij FC Barcelona