in

Barcelona erkent fouten bij zoektocht naar nieuwe coach

Voorzitter Barcelona Bartomeu

FC Barcelona heeft dinsdagmiddag Quique Setién gepresenteerd als de nieuwe coach van de Catalanen De oude coach van FC Barcelona, Ernesto Valverde, nam dinsdagochtend afscheid van de spelers en staf. Tijdens de presentatie van Setién erkende Barcelona dat de handelswijze bij het ontslag van Valverde beter had gekund.

”Ik wil in eerste instantie Ernesto Valverde via deze weg nogmaals bedanken”, zo zei voorzitter Josep Bartomeu tijdens de persconferentie. ”We hebben altijd een zeer goede band gehad en hebben altijd openlijk met elkaar over de zaken gesproken. Maar wij zijn al langere tijd met kandidaten in gesprek en ook Valverde wist dat. Met hem hebben we ook gesproken en hebben hem verteld dat de zaken beter moesten. Dit team had een boost nodig. Uiteindelijk hebben we enkele dagen geleden een beslissing genomen. We hebben in de afgelopen tijd met veel kandidaten gesproken en ook met Quique. Dat zulke gesprekken met verschillende kandidaten privé moeten blijven, daarvan zijn we ons bewust. We hadden dingen beter kunnen doen.”

FC Barcelona sprak afgelopen week, na de nederlaag in de Spaanse supercup, onder meer met Xavi Hernández en Ronald Koeman over een mogelijke overstap naar de Catalaanse club. Ernesto Valverde werd echter pas maandagavond ontslagen door FC Barcelona.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1217089661342048256

Eric Abidal, technisch directeur van FC Barcelona, is erg blij met de komst van Quique Setién, die dinsdagochtend al op het trainingsveld stond in Barcelona. ”We zijn erg blij met de komst van Quique. De manier van spelen, maar vooral de connectie die hij heeft met de speler, de manier van werken met ze en duidelijkheid die hij ze geeft spreekt ons erg aan”, aldus Abidal, die de naam van Xavi niet noemde tijdens de persconferentie.

”Iedere trainer heeft zijn eigen DNA en zijn eigen karakter, maar wij moeten alleen aan het project van FC Barcelona denken. Quique is hier omdat wij zijn manier van werken geweldig vinden. We hebben een blind vertrouwen in deze staf. Ik heb veel wijzigingen gezien zonder de coaches maar ergens naar te vragen. Ik respecteer iedereen die we gesproken hebben, maar wij moeten een keuze maken.”

FC Barcelona voor Copa del Rey naar Ibiza

Quique Setién: ”Ik heb geen CV, ik heb geen titels, maar ik heb goed voetbal”