in

Pique: ”Ik wist van Messi’s speciale clausule”

De Spaanse media wisten donderdag te melden dat Lionel Messi vanaf 2020 ieder jaar zelf kan bepalen of hij wil vertrekken bij FC Barcelona. Verdediger Gerard Pique wist al langer van deze speciale clausule die was opgenomen in het contract van de Argentijn.

Piqué bevestigde dat vrijdag in de VS, waar hij vanwege zijn Davis Cup verplichtingen aanwezig was. “Ik wist al langer dat Messi de vrijheid heeft om aan het eind van ieder seizoen zelf te bepalen wat hij gaat doen”, zegt de verdediger van Barcelona in gesprek met Cadena Ser. Messi groeide door de jaren heen uit tot de absolute legende van de club.

In 2017 tekende Messi zijn laatste contract bij Barcelona tot de zomer van 2021 en daarin werd opgenomen dat hij vanaf volgend jaar ieder jaar zelf de keuze heeft om te vertrekken of niet. Pique verwacht echter dat Messi nog jaren bij Barcelona speelt. “We kennen de toewijding van Messi, ik maak me totaal geen zorgen.”

De clausule is echter niet nieuw bij FC Barcelona. Het Spaanse El Pais weet namelijk te melden dat andere clubiconen zoals Xavi, Inesta en eerder Carles Puyol ook zo’n zelfde soort clausule in hun contract hebben gekregen.

FC Barcelona opent fanstore op Rambla

Barça breekt het record van inkomsten uit transfers