in ,

LoveLove

Barça breekt het record van inkomsten uit transfers

De transfermarkt sloot afgelopen week zijn deuren. Voor FC Barcelona leverde dat geen grote verrassingen op wat betreft inkomende transfers. Ook wat betreft uitgaande transfers geen grote verrassingen. Het mogelijke vertrek van Ivan Rakitic zou een opmerkelijke transfer zijn geworden, maar uiteindelijk bleef de Kroaat in Barcelona. Toch brak FC Barcelona wederom een record.

Hoewel de transfermarkt pas in juli werd geopend, wist FC Barcelona daarvoor al Jasper Cillessen aan Valencia te verkopen. Daarmee werd de balans van het boekjaar rechtgezet. Naast Cillessen vertrokken ook André Gomes (Everton, 25 miljoen euro), Denis Suarez (Celta,12,5 miljoen euro) en Marc Cardona (Osasuna, 2 miljoen euro) nog voor het openen van de transfermarkt.

Daarnaast kregen de Catalanen ook nog eens 21 miljoen euro voor de transfer van Paco Alcacer eerder dit jaar. De aanvaller vertrok naar Borussia Dortmund, over een kleine twee weken de tegenstander in de Champions League. Bovendien zou FC Barcelona 6 miljoen euro hebben ontvangen voor de verhuur van Emerson aan Real Betis. Het vertrek van Marc Cucurella (Getafe) leverde Barcelona ook nog eens twee miljoen euro op.

In de laatste maand van de transfermarkt wist Barcelona nog een aantal miljoen binnen te harken. Zo werd Malcom voor 40 miljoen euro aan Zenit St. Petersburg verkocht. En zocht Sergi Palencia zijn geluk bij Saint-Etienne. Dat leverde Barcelona 2 miljoen euro op.

Een van de grote namen, en misschien wel de meest verrassende transfer van deze zomer, was Philippe Coutinho. Hij koos ervoor om voor een seizoen verhuurd te worden aan Bayern München. Dat leverde Barcelona 8,5 miljoen euro op. Tot slot vertrok Rafinha op huurbasis voor 1,5 miljoen euro naar Celta de Vigo. In totaal leverde Barcelona dat deze zomer 156,4 miljoen euro op.

Neymar

Met die uitkomst is het de op één na beste zomer voor FC Barcelona wat betreft uitgaande transfers. Alleen in het seizoen 2017/18 verdiende Barcelona meer aan uitgaande transfers. Daarbij moet echter vermeld worden dat Neymar Jr. een van de spelers was die vertrok. Hij vertrok voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain. Met het vertrek van Mascherano (5,5 miljoen euro) en Tello (4 miljoen euro) leverden de uitgaande transfers dat seizoen 232,5 miljoen euro op.

Afgelopen seizoen verdiende Barcelona 134 miljoen euro aan uitgaande transfers. Daarmee zijn de afgelopen drie seizoenen een wereld van verschil met de jaren ervoor. In het seizoen 16/17 verdiende Barcelona slechts 33 miljoen euro aan uitgaande transfers. Het jaar daarvoor slechts 38 miljoen euro.

Pique: ”Ik wist van Messi’s speciale clausule”

Oranje wint in en van Duitsland; De Jong trefzeker