in ,

WTFWTF

Pique brengt Spaanse Supercup voor 120 miljoen euro naar Saudi-Arabië

De Spaanse Supercup gaat in een nieuwe versie voor de komende drie jaar naar Saudi-Arabië. Dat maakte de Spaanse voetbalfederatie maandagmiddag bekend. Gerard Pique speelde met zijn bedrijf Kosmos een belangrijke rol bij de onderhandelingen tussen de Spaanse voetbalbond en SaudiArabië, dat 120 miljoen euro betaald voor drie jaar. Tijdens het nieuwe minitoernooi neemt FC Barcelona het in de halve finale op tegen Atletico Madrid.

Voor de komende drie jaar wordt de Spaanse Supercup gehouden in het Koning Abdullahstadion in Jeddah. De Spaanse voetbalbond stopte afgelopen jaar met de traditionele supercup voorafgaand aan het seizoen en wilde met een nieuwe opzet de prijs een flinke boost geven. Luis Rubiales, voorzitter van de Spaanse voetbalbond, was maandag tijdens de bekendmaking enorm blij met de nieuwe opzet. “Dit wordt de meest opwindende Supercup in de geschiedenis.”

Vrouwen

Saudi-Arabië staat er om bekend dat de vrouwen minder rechten hebben in het land. Toch verzekerd Luis Rubiales de fans dat er in januari geen problemen zullen zijn. ”Vrouwen mogen gewoon naar de wedstrijden en ook in de kleding die zij aan willen doen. Er is geen specifieke plek voor de vrouwen in het stadion. Dit is opgenomen in het contract”, zo gaat de voorzitter verder. ”Het wordt geen schaamtevolle Supercup. We hebben een deal gesloten waarmee we het damesvoetbal van Saudi-Arabië een boost gaan geven.

https://www.instagram.com/p/B4u8pP8BJuh/?utm_source=ig_web_copy_link

Piqué

Gerard Pique heeft een belangrijke rol gespeeld bij de onderhandelingen tussen de Spaanse voetbalbond en Saudi-Arabië. De verdediger van FC Barcelona timmert met zijn bedrijf Kosmos inmiddels behoorlijk aan de weg. Zo zette hij de nieuwe Davis Cup op, dat komende week begint en kocht hij de voetbalclub Andorra, waarmee hij in één seizoen twee divisies steeg naar de Segunda Dvision B.

De nieuwe opzet van de Supercup start dit seizoen al. Vanaf 8 januari tot 12 januari zullen FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid en Valencia afreizen naar Saudi-Arabië. De Catalanen spelen in de ene halve finale tegen Atletico Madrid en de andere halve finale wordt gespeeld tussen Real Madrid en Valencia. Na verwachting zullen de clubs zo’n 20 miljoen euro opstrijken.

Xavi

‘Xavi onder druk bij Al Sadd na nieuwe nederlaag’

Vierde tenue FC Barcelona

FC Barcelona presenteert vierde tenue voor dit seizoen