in

‘Xavi onder druk bij Al Sadd na nieuwe nederlaag’

Xavi

Xavi Hernández is niet met de leukste periode bezig bij Al Sadd. De oefenmeester ging zaterdag met zijn elftal met 3-0 onderuit tegen Qatar. Daarmee komt kwalificatie voor de Aziatische Champions League in gevaar.

Met de slechte reeks zijn de titelkansen voor Al Sadd verdwenen. Xavi werd na de nederlaag de boze fans toegezongen. Zij willen dat de voormalig speler van FC Barcelona vertrekt. Al Sadd staat momenteel vierde met 11 punten achter de koploper. De titel is daarmee uitgesloten en kwalificatie voor de Aziatische Champions League komt nu zelfs in gevaar voor Al Sadd. De ploeg heeft nog wel twee wedstrijden te spelen om de schade te beperken.

Xavi nam in 2015 afscheid van FC Barcelona om een nieuw avontuur aan te gaan bij Al Sadd. De aanvoerder van de Catalanen speelde vier seizoenen voor de club uit Doha. Daarnaast speelde Xavi een belangrijke rol bij het opzetten van een betere voetbalstructuur van de club.

Afgelopen jaar hing Xavi zijn schoenen aan de wilgen om vervolgens coach te worden van Al Sadd. Xavi haalde de halve finale van de Aziatische Champions League. In de competitie staat de ploeg momenteel vierde, maar heeft het nog twee wedstrijden in te halen. Mocht Xavi beide duels winnen, dan plaats Al Sadd zich alsnog voor de Aziatische Champions League.

Barcelona moet Semedo weken missen

Pique brengt Spaanse Supercup voor 120 miljoen euro naar Saudi-Arabië