in

Paulinho: ”Hoop dat we het deze week kunnen afronden”

De transfermarkt in China is nog tot vrijdag open, en dus heeft Barcelona nog enkele dagen om de transfer van José Paulo Bezerra Maciel Junior, oftewel Paulinho, af te ronden. De middenvelder van Guangzhou Evergrande wil graag naar de Catalaanse club.

“Ik heb nog niet met de voorzitter kunnen praten, maar ik hoop dat hij zich flexibel opstelt als Barcelona komt”, zo vertelt de 28-jarige middenvelder tegenover El Mundo Deportivo. ”Ik hoop dat we het deze week kunnen afronden.”

Paulinho zal niet door Barcelona aangetrokken worden als plan-B voor Marco Verratti. De Catalanen wilden namelijk in de winter al een back-up aantrekken voor Sergio Busquets, die als enige in de selectie geen vervanger heeft op zijn positie. De club zag een eerste bod van 20 miljoen euro afgeslagen worden door Guangzhou, maar Paulinho hoopt dat de club er uiteindelijk uitkomt. Ook al betekent dat voor Paulinho dat hij salaris in moet leveren.

“Geld heeft voor mij nooit op de eerste plaats gestaan. Het is geen probleem als Barcelona mij een lager voorstel doet dan Guangzhou. Met twee kun je hetzelfde als met vijf”, aldus de middenvelder van de Chinese club. ”Ik heb eerder aanbiedingen uit Rusland geweigerd, ook al waren de salarissen uitstekend. Ik wil graag in de grote competities spelen. Bij Barcelona mag je dromen van het winnen van de Champions League. Het is één van de beste clubs van de wereld.”

‘Barcelona blijft geduldig en wacht op Italiaanse smaakmaker’

‘Guangzhou wil Paulinho pas in januari laten gaan’