in

‘Guangzhou wil Paulinho pas in januari laten gaan’

FC Barcelona wordt nog altijd hevig gelinkt aan de Braziliaanse middenvelder Paulinho. De Spaanse grootmacht zou 25 miljoen euro + 2 miljoen aan variabelen hebben geboden op de speler van Guangzhou Evergrande. De Chinese club is bereid om hem te laten gaan, maar pas in januari. Dat wist Sport maandag te melden. 

De 28-jarige Paulinho zou 5 miljoen euro per jaar gaan verdienen bij Barcelona, dat is aanzienlijk minder dan bij zijn huidige club. Toch is hij bereid om minder te gaan verdienen om zo bij zijn droomclub Barcelona te kunnen spelen. Xu Jiayin, de president van Evergrande Guangzhou, is duidelijk in zijn uitspraken: “We zullen niet alleen het geld moeten overwegen, maar ook de huidige situatie van het team”, zei Jiayin.

De Chinese Super League is nog bezig in tegenstelling tot Europese competities. Guangzhou Evergrande staat na 16 wedstrijden op een eerste plek en Paulinho heeft daar een groot aandeel in maakte Jiayin duidelijk: “Natuurlijk is dit een speciale kans in het leven van Paulinho en we begrijpen dat. Maar we zullen hem niet laten gaan in het midden van het seizoen. Paulinho is een sleutelspeler voor ons. Ik begrijp Paulinho’s gevoelens, maar ik hoop dat hij ons ook begrijpt, ondanks de aanbieding van Barcelona”, aldus de president van de Chinese club.

FC Barcelona ziet in Paulinho geen alternatief voor Verratti, maar als versterking in de breedte van het team. De voorzitter van Barcelona, Bartomeu, gaf recent aan dat Barcelona tot het einde van de transferperiode, 31 augustus, er alles aan zal doen om Verratti bij PSG los te weken.

Paulinho: ”Hoop dat we het deze week kunnen afronden”

LOL! Pique zingt wereldhit Pineapple Pen met Japanse artiest