in

LoveLove

Patrick Kluivert maakt indruk bij FC Barcelona

Patrick Kluivert werd afgelopen maand bij FC Barcelona aangesteld als hoofd jeugdopleiding en sindsdien voerde de Nederlander al enige wijzigingen door. Volgens de Spaanse sportkrant Sport maakt Kluivert in zijn eerste maanden dan ook veel indruk.

Barcelona stelde Kluivert in juli aan en sindsdien is er volgens de krant al het één en ander veranderd binnen de jeugdopleiding. Barcelona zette zeven jeugdtrainers op straat en ruilde die in voor eigen trainers die afkomstig zijn uit Catalonië. Bovendien plukte Kluivert een aantal grote talenten weg bij andere clubs in Europa.

Kluivert is bovendien erg betrokken bij alle elftallen en ziet de talenten vaak in actie. De voormalig spits van de club is daarnaast ook al bezig om enkele toptalenten uit de O16 langer aan de club te binden. Daardoor kunnen andere clubs de grote talenten van Barcelona niet meer op vroege leeftijd wegplukken uit La Masia, de jeugdopleiding van de club.

Met de grote wijzigingen binnen La Masia hoopt FC Barcelona in de toekomst weer de jeugdopleiding te zijn, die in het verleden geroemd werd. Ansu Fati is dit seizoen één van de talenten die doorbreekt bij de eerste selectie van Barcelona.

Ansu Fati FC barcelona

Catalunya Ràdio deelt cijfers uit contractverlenging Ansu Fati

Champions League Ter Stgeen

Matig Barcelona houdt punt over bij rentree Messi