in ,

Catalunya Ràdio deelt cijfers uit contractverlenging Ansu Fati

Ansu Fati FC barcelona

Ansu Fati is de afgelopen maand de meest besproken speler bij FC Barcelona. Voor het 16-jarige talent was de afgelopen maand een rollercoaster waarin hij vanuit de Juvenil A, via Barcelona B, in de basis kwam bij de A-selectie. Een geweldige ervaring voor het jonge talent. Maar ook voor de Spaanse media. De kranten staan vol over Ansu Fati. Zo werden deze week ook de cijfers uit zijn contractverlenging gepubliceerd.

Waar Xavi Simons deze zomer koos voor een avontuur bij Paris Saint-Germain, verlengde Ansu Fati eind juli zijn contract bij FC Barcelona. De aanvaller kende een geweldig seizoen bij de Juvenil A en daarom handelde Barcelona snel om het talent langer aan zich te binden. Fati tekende bij tot de zomer van 2022 met een optie voor nog eens twee jaar. De aanvaller heeft een clausule van 100 miljoen euro.

Het programma El club de la mitjanit van Catalalunya Ràdio onthulde maandag de details uit het lucratieve contract. Fati tekende op 24 juli een nieuw contract bij FC Barcelona. Het tekenen alleen leverde hem al een riante bonus op van 700.000 euro. Daarnaast verdient Fati in dit eerste jaar 300.000 euro. In de komende vijf jaar loopt het bedrag ieder jaar op tot 600.000 euro.

Mocht Fati zich definitief aansluiten bij de eerste selectie van FC Barcelona, dan stijgt het salaris fors. De aanvaller mag dan een miljoen euro bijschrijven in het eerste jaar dat op kan lopen tot 1.5 miljoen euro in het derde jaar.

Fati heeft het nieuwe contract te danken aan de familie Messi. Rodrigo, de broer van Lionel Messi, is sinds dit jaar namelijk de zaakwaarnemer van het 16-jarige talent en mede door hem heeft Fati het mooie contract gekregen, zo weet de radiozender.

Fati schitterde afgelopen weekend nog voor FC Barcelona tegen Valencia. De aanvaller zorgde voor het eerste doelpunt van de Catalanen en bezorgde bovendien Frenkie de Jong zijn eerste doelpunt in het shirt van Barcelona.

Ter-Stegen-FC-Barcelona

Ter Stegen prijst fans Dortmund: ”Ze houden veel van hun club”

Patrick Kluivert maakt indruk bij FC Barcelona