in

Ter Stegen prijst fans Dortmund: ”Ze houden veel van hun club”

Ter-Stegen-FC-Barcelona

De Europese voetbalwereld staat aan het begin van een nieuwe editie van de Champions League. FC Barcelona trapt dinsdagavond af met een uitwedstrijd bij Borussia Dortmund. Doelman Marc-Andre ter Stegen weet dat het niet eenvoudig wordt.

”We weten dat het moeilijk wordt’, laat Ter Stegen weten op de afsluitende persconferentie in Dortmund. ”Het is een spectaculair stadion en de fans houden veel van hun club. Zij kunnen voor een geweldige sfeer zorgen. Aan ons de taak om koel blijven.”

De laatste jaren maakte Barcelona in de Champions League een slechte indruk tegen AS Roma en Liverpool. Ter Stegen beseft dat er daarom nog meer naar de Catalanen wordt gekeken. ”Er is altijd veel druk in de Champions League, want het niveau is hoog. We moeten niet vergeten wat er vorig jaar tegen Liverpool is gebeurd. Het is iets waar we van kunnen leren. We hebben op dit moment veel vertrouwen in onze werkwijze.”

Bij Borussia Dortmund is Paco Alcacer een van de grote mannen. De voormalig spits van Barcelona scoort erg makkelijk voor de Duitse topclub. ”Hij laat zien wat voor hoog niveau hij kan halen. Het is een verstandige beslissing geweest om naar Dortmund te gaan. Hij kan meer minuten maken bij een spectaculaire club”, besluit Ter Stegen.

Valverde-Inter

Valverde over meespelen Messi: ”Dat bepalen we morgen”

Ansu Fati FC barcelona

Catalunya Ràdio deelt cijfers uit contractverlenging Ansu Fati