in ,

Uitblinker Ter Stegen: ”Blij dat ik de strafschop kon stoppen”

Marc-Andre ter Stegen keerde dinsdagavond voor even terug in Duitsland. De doelman opende met Barcelona de Champions League bij Borussia Dortmund en hij stopte onder meer een penalty van Marco Reus.

”Het is moeilijk om Reus te bestuderen”, vertelt Ter Stegen na afloop. ”Hij verandert zijn manier van penalty’s nemen nog wel eens. Maar ik had het gevoel dat hij de bal dit keer in de linkerhoek ging schieten. Ik ben blij dat ik zijn strafschop kon stoppen.”

Ter Stegen maakte de hele wedstrijd al een prima indruk. De Duitser zorgde er met meerdere reddingen voor dat Barcelona een punt pakte. ”Mensen weten wat ik kan. Ik vertrouw op mezelf en dit was het moment om mezelf te bewijzen.”

Barcelona had het lastig met het fris spelende Borussia Dortmund. ”We stonden niet goed georganiseerd. Er kunnen genoeg zaken beter. Al vind ik ook dat we best goed speelden. Uiteindelijk ben ik blij met het feit dat we een punt hebben gepakt”, besluit Ter Stegen zijn verhaal.

Champions League Ter Stgeen

Matig Barcelona houdt punt over bij rentree Messi

Griezmann: ”Ik moet wennen aan bewegingen Messi en Suarez”