in , ,

Valverde over meespelen Messi: ”Dat bepalen we morgen”

Valverde-Inter

FC Barcelona begint dinsdagavond aan een nieuw Champions League-seizoen. Met een bezoek aan Borussia Dortmund wacht meteen een lastige opgave. Trainer Ernesto Valverde kijkt uit naar de wedstrijd.

”Ik verwacht een geweldige sfeer in het stadion, zoals het daar eigenlijk altijd wel sfeervol is”, aldus Valverde, die onder de indruk is van Borussia Dortmund. ”Ze zijn erg sterk en hebben de Duitse Super Cup al gewonnen. Ze zijn erg sterk in het positiespel, maar kunnen ook goed counteren.”

In de afgelopen twee edities van de Champions League zakte Barcelona door de ondergrens in wedstrijden tegen AS Roma en Liverpool. Valverde hoopt dat het dit seizoen beter gaat. ”We zijn heel enthousiast over de Champions League. Afgelopen seizoen ging het prima, maar in de return tegen Liverpool ging het helemaal mis. Het mooie aan voetbal is dat je altijd een nieuwe kans krijgt en daar moeten wij nu van profiteren.”

Lionel Messi is na een blessure weer terug in de wedstrijd selectie. Het is nog wel de vraag of de Argentijn gaat spelen tegen Dortmund. ”Dat gaan we morgen bepalen. Het is in ieder geval zeker dat hij de laatste dagen veel progressie heeft geboekt”, besluit Valverde.

Messi keert terug in wedstrijdselectie Barcelona

Ter-Stegen-FC-Barcelona

Ter Stegen prijst fans Dortmund: ”Ze houden veel van hun club”