in , ,

Messi ziet verbetering: ”Met beter gevoel naar Champions League”

FC Barcelona sloot het seizoen zondag af met een 0-5 zege bij Deportivo Alaves. Lionel Messi was met twee doelpunten belangrijk. De aanvoerder was een paar dagen eerder nog zeer kritisch na het verlies tegen Osasuna.

”Het is gewoon belangrijk om zelf kritisch te zijn”, aldus Messi na de zege bij Alaves. ”Dat zijn we de afgelopen dagen geweest. Het was gewoon een slecht seizoen als je kijkt naar de resultaten en het spel. Ik ben het wel met de trainer eens dat we goede momenten hadden, maar het moet allemaal een stuk constanter.”

Voor Barcelona zit het seizoen er nog niet helemaal op. In augustus wacht de hervatting van de Champions League met de return tegen Napoli. Messi kijkt er wel naar uit na de zege op Alaves. ”De houding en inzet die we vandaag (zondag) hebben getoond was prima. We kunnen nu met een beter gevoel toeleven naar de Champions League.”

Lionel Messi kroonde zich zondag voor de zevende keer tot topscorer van La Liga. Zo pakt de aanvaller in ieder geval zelf een prijs. ”Pichichi award? Het is leuk, maar ik had liever de competitie gewonnen zoals vorig seizoen.”

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

Riqui Puig

Puig en Fati blijven bij selectie, Araujo ondersteunt Barça B

Voormalig Barça-speler Xavi geveld door het coronavirus