in

‘Paris Saint-Germain mengt zich in strijd om handtekening De Ligt’

Matthijs de Ligt

Frenkie de Jong die op het laatste moment door FC Barcelona voor je neus wordt weggekaapt. Je absolute sterspeler die in verband wordt gebracht met een spectaculaire terugkeer naar Barcelona. Nee, dat Paris Saint-Germain en Barcelona geen goede vrienden zijn is duidelijk. Beide clubs kennen een zeer gevoelige onderlinge historie op het gebied van transfers. PSG lijkt daar een nieuw hoofdstad aan toe te willen voegen. De Fransen willen Matthijs de Ligt wegkapen voor de neus van Barça.

Dat meldt De Telegraaf op de vroege woensdagochtend. Lange tijd leek het erop dat dat Barcelona de beschikking had over de beste papieren en dat De Ligt alleen oren had naar een overstap naar de kampioen van Spanje. Ajax vraagt echter een enorm bedrag voor zijn aanvoerder. Geïnteresseerde clubs zouden een bedrag van zo’n 85 miljoen euro moeten neerleggen voor de verdediger. Daar lijkt met name Barcelona zeer van geschrokken te zijn. Daarnaast vraagt het management van De Ligt, niemand minder dan Mino Raiola, een miljoenensalaris. Meerdere geluiden vanuit de Spaanse media vertellen dat Barcelona daar niet aan wil voldoen.

Paris Saint-Germain wel. De Fransen zagen in januari Frenkie de Jong voor hun neus worden weggekaapt en willen dat rechtzetten door De Ligt binnen te halen. Volgens De Telegraaf, die doorgaans zeer betrouwbaar is over transferzaken rondom Ajax, is de Franse topclub wel bereid om aan de eisen van zowel Ajax als het management van De Ligt te voldoen. Het lijkt dus wederom een hevige strijd te worden tussen Barcelona en PSG, waaronder de speler zelf zeer koel blijft. Hij concentreert zich eerst op de wedstrijden met het Nederlands elftal.

‘Barcelona niet geïnteresseerd in sensationele terugkeer van Neymar’

Andorra Gerard Pique

Pique’s Andorra in eerste jaar kampioen