in

Pique’s Andorra in eerste jaar kampioen

Andorra Gerard Pique

Gerard Pique is met zijn bedrijf Kosmos nog maar een half jaar eigenaar van Andorra FC, maar de verdediger heeft zijn eerste doel al bereikt. De ploeg van trainer Gabri is afgelopen weekend direct kampioen geworden met Andorra.

Pique zorgde er in januari voor dat de schuld van ruim 200.000 euro werd afbetaald en de verdediger van Barcelona trok ook direct een aantal versterkingen aan voor de ploeg. Zo kregen voormalig Barça-spelers Gabri en Jorquera de leiding over de selectie en werden er een aantal nieuwe spelers aangetrokken.

Met die kwaliteitsimpuls werd Andorra afgelopen weekend kampioen in de Primera Catalana. De directe concurrent Viladecans werd met 3-0 verslagen. Daarmee promoveert de ploeg van Gabri naar de Tercera División, het vierde niveau van Spanje.

Pique wil meer

Met de promotie is het eerste ‘kleine’ doel van Gerard Pique behaald. De speler van FC Barcelona wil Andorra zo snel mogelijk naar het hoogste niveau krijgen. En dat wil Pique via een andere mogelijkheid sneller dan verwacht realiseren. De eigenaar van Andorra heeft namelijk zijn oog laten vallen op Ontinyent, zo weet Superdeporte woensdag te melden. Ontinyent werd uitgesloten in de Segunda Division B, omdat de club het personeel niet meer betaalde.

Gerard Pique wil met zijn bedrijf Kosmos de club overnemen om zo de plek voor Andorra FC veilig te stellen in de Segunda Division B. Er zijn verschillende mogelijkheden om de plek van Ontinyent in de Segunda B te bemachtigen. Afgelopen jaar kreeg UD Ibiza de plek van Lorca, dat ook niet aan de betalingen kon voldoen.

Matthijs de Ligt

‘Paris Saint-Germain mengt zich in strijd om handtekening De Ligt’

Cillessen Copa del Rey

Cillessen over transfer: ”Na de vakantie gaan we kijken”