in

Messi ziet celstraf omgezet worden in geldboete

Matias Messi

Lionel Messi hoeft niet meer te vrezen voor een celstraf. De Argentijn kreeg enkele maanden geleden 21 maanden celstraf opgelegd vanwege belastingfraude. De Officier van Justitie wil nu die straf omzetten in een geldboete, omdat Messi verder geen crimineel verleden heeft.

Messi kreeg de 21 maanden celstraf omdat hij voor ruim 4 miljoen euro belasting heeft ontdoken. In Spanje hoef je echter onder de twee jaar niet de gevangenis in als je geen strafblad hebt. De Argentijn hoefde dus de gevangenis niet in, maar kan door een deal die straf uiteindelijk om zetten in een geldboete.

De advocaten van Messi hebben in de afgelopen maanden geprobeerd om de celstraf om te zetten in een geldboete en daar wil de officier van Justitie aan mee werken. Messi krijgt daarvoor in de plaats een geldboete en moet zo’n 252.000 euro betalen, Jorge Messi ruim 180.000 euro.

Update 07-07-2017, 15.30 uur:

Lionel Messi hoeft definitief niet meer de gevangenis in. De Argentijn, die geniet van zijn huwelijksreis, kreeg vrijdag van de rechter te horen dat zijn straf definitief omgezet wordt in een geldboete. Messi moet zo’n 252.000 euro betalen. Jorge Messi heeft dezelfde deal kunnen sluiten en moet ruim 180.000 euro betalen.

Mathieu en Barcelona uit elkaar, verdediger tekent bij Sporting

Cucurella-La-Masia-Eibar

Barcelona verlengt met ‘opvolger’ Jordi Alba