in ,

Barcelona verlengt met ‘opvolger’ Jordi Alba

Cucurella-La-Masia-Eibar

Barcelona bevestigde vrijdag via officiele kanalen het eens te zijn met B-speler Marc Cucurella over een nieuw contract. De 18-jarige linksback blonk uit bij Juvenil A en mocht zich daardoor aansluiten bij Barça B voor de laatste helft van het seizoen. 

Marc Cucurella speelde een groot aandeel in de promotie van Barça B naar het 2e niveau van Spanje en lijkt de ideale opvolger te zijn van Alba. Veel clubs toonden interesse in de jonge linksback, maar Cucurella wilde maar één ding: bij Barcelona blijven.

Cucurella zal voor 2 seizoenen (+ 2 optioneel) bijtekenen bij de Spaanse grootmacht. Zijn afkoopsom zal in eerste instantie naar 12 miljoen euro worden opgevoerd. Als Cucurella na 2 seizoenen nog steeds bij Barcelona blijft, wordt die afkoopsom 30 miljoen euro.

De Spanjaard zal volgend seizoen beginnen bij het B-team, maar er wordt verwacht dat hij op 19 juli met het eerste mee mag naar de Verenigde Staten om daar het voorseizoen te spelen.

Barcelona zal opgelucht zijn met het verlengen met Cucurella, de club zag eerder deze zomer La Masia parels Mboula en Eric Garcia vertrekken naar Monaco en Manchester City.

Matias Messi

Messi ziet celstraf omgezet worden in geldboete

Rapper Murda brengt ode aan FC Barcelona met nieuw lied