in ,

Mathieu en Barcelona uit elkaar, verdediger tekent bij Sporting

Jeremy Mathieu is op het moment op proef in Portugal bij Sporting Lissabon, maar volgens Mundo Deportivo zal Mathieu op zeer korte termijn definitief de overstap maken naar de Portugese club. 

Sporting Portugal heeft vandaag een oefenwedstrijd tegen Belenenses op de planning staan en zou op basis hiervan bepalen of Mathieu gehaald wordt van Barcelona, maar de Portugese club zou inmiddels al hebben bepaald dat hij komt. De Portugese club vindt het niet eerlijk tegenover Mathieu om de keuze te maken op één wedstrijd terwijl hij nog maar een paar dagen trainde bij Sporting Portugal. De Franse verdediger zal dan ook niet meespelen in de oefenwedstrijd.

Barcelona zal geen transferprijs vragen voor de 33-jarige Fransman, vooral vanwege zijn leeftijd. Jeremy Mathieu is van plan om twee jaar in Portugal te voetballen, aan dit verzoek zal door Sporting Portugal worden voldoen.

Update 07-07-2017, 15.00 uur:

FC Barcelona en Jérémy Mathieu hebben na onderling overleg het contract ontbonden. De 33-jarige Fransman kan daardoor in de komende uren zijn contract tekenen bij Sporting Portugal. De Portugese club neemt de Fransman voor twee seizoenen over en krijgt een ontsnappingsclausule van maar liefst 60 miljoen euro. Mathieu kwam in 2014 naar FC Barcelona. Voor de Catalanen speelde hij maar liefst 91 duels en scoorde vier keer.

‘Frank de Boer wil Cillessen losweken bij Barcelona’

Matias Messi

Messi ziet celstraf omgezet worden in geldboete