in ,

Messi de schlemiel bij teleurstellend begin Argentinië

Argentinië is het WK uiterst teleurstellend begonnen. De Argentijnen, met Lionel Messi en oud-Barça speler Javier Mascherano natuurlijk aan de aftrap, namen het vanmiddag op tegen WK-debutant IJsland. Het elftal van Jorge Sampaoli kwam echter niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel. Ook Messi kon het verschil niet maken.

De Argentijnen begonnen de wedstrijd nog uitstekend. In de negentiende minuut schoot Sergio Agüero keihard raak: 1-0. De Argentijnen konden echter niet lang genieten van de voorsprong. Nog geen vijf minuten later stond het alweer gelijk. De Argentijnse defensie kreeg de bal niet goed weg, die uiteindelijk via doelman Caballero belande voor de voeten van Alfred Finmbogason: 1-1. Het was het startsein voor een teleurstellende wedstrijd van Lionel Messi en zijn ploeggenoten. Het lukte de Argentijnen maar niet om de IJslandse muur te slechten. Althans, niet in de eerste helft.

In de tweede helft kregen de Argentijnen de uitgelezen kans om weer op voorsprong te komen. Na een voorzet van Messi, werd Meza onderuit gelopen en wees de scheidsrechter naar de stip. Wie anders dan Messi ging achter de bal staan. Raak, zullen veel mensen hebben gedacht toen Messi de bal oppakte. Niets van waar, keeper Halldórsson pakte de slecht ingeschoten strafschop. Wederom een gemiste strafschop in dienst van het Argentijnse elftal. Waar Messi in het shirt van FC Barcelona vaak een zekerheid is vanaf elf meter, is dat in het shirt van Argentinië alles behalve het geval.

Argentinië drong steeds meer aan, maar tot echt grote kansen kwam het elftal niet. Messi was nog dichtbij met een geplaatst schot van afstand, maar de sterspeler had zijn dag niet. Gevolg: een teleurstellend begin voor Argentinië. Donderdag moet het beter. Veel beter. Dan neemt Lionel Messi het op tegen het Kroatië van Ivan Rakitić, dat vanavond aantreedt tegen Nigeria.

Spanje

Gisteravond trad het Spanje van Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets en Adrés Iniesta aan tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo. Zij stonden allemaal aan de aftrap van de wedstrijd die uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel eindigde. Piqué, Alba en Busquets speelden de volle negentig minuten. Busquets was belangrijk met een assist op de 2-2 van Diego Costa. De andere wedstrijd in groep B, tussen Marokko en Iran, eindigde in een verrassende 0-1 overwinning voor Iran. Woensdag staan Spanje en Iran tegenover elkaar in Kazan.

Busquets in actie tegen Portugal.

Ook Luis Suárez kwam met zijn Uruguay in actie op de tweede speeldag van het wereldkampioenschap voetbal. Door een rake kopbal in de absolute slotfase van de wedstrijd, pakte Uruguay de drie punten tegen Egypte. Een uitstekende start voor de Uruguayanen. Zij hopen het toernooi een goed gevolg te geven tegen Saoedi-Arabië, komende woensdag.